JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA! Sprema se veliko slavlje u Istanbulu

V.D.

30. 05. 2023. u 09:45

U 36. kolu turske Superlige od 19 časova sastaće se Ankaragudžu i Galatasaraj

ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА И ТИТУЛА! Спрема се велико славље у Истанбулу

Foto: Profimedia

Najtrofejniji turski klub (22 titule) ima odličnu sezonu iza sebe. Dovedeni su sjajni igrači poput Ikardija, Zaniola, Mertensa i veterana Mate pa nije slučajno što su rezultati takvi.

Galatasaraj se nalazi na čelu tabele sa 79 bodova, pet više u odnosu na prvog pratioca Fenerbahče koji i dalje matematički može do titule, ali je potrebno da puleni trenera Buruka danas izgube kako bi u poslednjem kolu u velikom derbiju protiv Fenera odlučivali o šampionu za sezonu 2022/2023. Naravno, uslov za to je i da "žuti kanarinci" danas na svom terenu savladaju Antaliju.

Kao što je poznato, zbog katastrofalnih zemljotresa u Turskoj, iz lige su istupili Gazijantep i Hatajspor, a Galatasaraj i Fenerbahče su trebali baš sa tim ekipama da odigraju mečeve poslednjeg kola, tako da će im automatski biti dodeljena tri boda.

Današnji domaćin iz turske prestonice još nije matematički obezbedio opstanak, ali je malo verovatno da će ispasti iz lige s obzirom na to da beži pet bodova ekipi Giresunspora koja se nalazi u zoni ispadanja.

Kod domaćih u sastavu neće biti Čacijovanisa i našeg Uroša Radakovića, dok je veliki hendikep za Galatu izostanak Zaniola koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona zarađenog na meču protiv Istanbulspora.

U prvom delu sezone Galatasaraj je slavio sa 2:1, a danas očekujemo isti scenario s obzirom na to da će pobeda značiti i overu titule.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili