ŠAMPION DALEKO OD PROŠLOGODIŠNJE FORME: Liga šampiona je samo san

V.D.

30. 05. 2023. u 11:42

U zaostalom meču 23. kola egipatskog šampionata sastaće se večeras od 19 časova Zamalek i El Gaiš

ШАМПИОН ДАЛЕКО ОД ПРОШЛОГОДИШЊЕ ФОРМЕ: Лига шампиона је само сан

Foto: Profimedia

"Beli vitezovi" su aktuelni šampioni Egipta ali u ovoj sezoni pružaju daleko slabije partije nego prethodne. Trenutno se nalaze na četvrtoj poziciji sa 47 bodova, što je za 15 manje od lidera Al Ahlija koji ima i četiri utakmice manje u odnosu na velikog rivala.

Zamalek je sezonu u Ligi šampiona za klubove sa afričkog kontinenta završio već u grupnoj fazi, a kako stvari stoje, ove sezone neće uspeti ni da se plasira u istu s obzirom na to da im Piramids koji drži tu drugu poziciju beži čak 11 bodova pa će izabranici trenera Huana Karlosa Osoria do kraja sezone probati da sačuvaju svoju četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Kup konfederacija.

El Gaiš, koji je takođe prošle sezone igrao daleko bolje, stiže u Gizu nakon poraza u prošlom kolu protiv lidera Al Ahlija rezultatom 2:0. Prethodno su vezali pet prvenstvenih mečeva bez poraza i tako povećali šanse za opstanak u ligi za koji će se boriti sve do poslednjeg kola. Gosti iz prestonice se nalaze u zoni ispadanja sa 26 bodova a prvi tim iznad crte Gazi el Mahala ima pet bodova više i utakmicu više.

U prvom ovosezonskom meču Zamalek je slavio u Kairu sa ubedljivih 4:0, a mi očekujemo da će i danas upisati pobedu. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili