SERGEJ I LACIO JURE NAJBOLJI PLASMAN U 21. VEKU: ''Azuri'' pet kola ne znaju za poraz!

V.M.

03. 06. 2023. u 12:15 >> 12:15

U poslednjem kolu Serije A, Empoli će dočekati ''nebeskoplave'' iz Rima.

СЕРГЕЈ И ЛАЦИО ЈУРЕ НАЈБОЉИ ПЛАСМАН У 21. ВЕКУ: Азури пет кола не знају за пораз!

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Domaćin je odigrao dosta solidno ove sezone, bez većih problema je obezdbedio opstanak, a večears bi pobedom mogao da se popne na 12. mesto na tabeli. Što se tiče Lacija, on je trenutno drugi sa dva boda prednosti u odnosu na Inter i pokušaće da ostane tu što bi mu bio najbolji plasman od šamšionske sezone 1999/2000.

''Azuri'' pružaju veoma dobre partije u završnici sezone i neporaženi su na poslednjih pet utakmica u kojima su ostvarili tri pobede uz dva remija, jedan od njih odigrali su proteklog vikenda kada su podelili bodove sa Veronom koja je povela prekko Gaiča, ali je auto-golom Manjani postavio konačnih 1:1.

Empoli se ove godine preplatio na remije, odigrao je 13 nerešenih utakmica u dosadašnjem toku takmičenja i samo je Salernitana više puta delila bodove u Seriju A (15).

Lacio se odličnim igrama nakon Svetskog prvenstva probio u vrh tabele i zasluženo će se vratiti u Ligu šampiona. Velike zasluge za to idu sjajnom Mauriciju Sariju koji je od dosta prosečnog tima napravio veoma borbenu četu koja je predvođena Milinkovićem Savićem i Imobileom napravila veliki uspeh.

Glavna odlika ove borbene ekipe je sjajna igra u odbrani, do prošlog su bili najbolja defanizivna jediica u ligi ali to se promenilo u trijumfu nad Kremonezeom (3:2) i sada taj epitet pripada šampionu Napoliju.

''Nebeskoplavi'' su vezali dve pobede u poslednja dva kola (Udineze, Kremoneze) i pokušaće da ostvare het-trik kako bi sačuvali drugo mesto.

Na duelu ovih timova početkom januara viđena je jako zanimljiva utakmica koja je završena podelom bodova, 2:2.

U redovima domaćina neće biti Baldanzija, Kaputa, Marina i Ebuehija, dok Mauricijo Sari u Toskani neće moći da računa na Kataldija i Adama Marušića.

Na poslednja tri međusobna duela oba tima su postizala golove i verujemo da će se taj niz nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)