HAMBURG PRIŽELJKUJE ČUDO: ''Švabe'' većinu posla odradile pre četiri dana

V.M.

05. 06. 2023. u 11:58 >> 11:58

U revanš utakmici bundesligaškog baraža fudbaleri HSV-a će dočekati Štutgart.

ХАМБУРГ ПРИЖЕЉКУЈЕ ЧУДО: Швабе већину посла одрадиле пре четири дана

Foto: Profimedia

Pre četiri dana na ''Mercedes-Benc areni'' Štutgart je ubedljivo slavio sa 3:0, poveo je golom Kevina Mavropanosa u prvom minutu, a nakon toga je Žirasi promašio penal, ipak, to nije omelo ''švabe'' koje su pogocima Vagnomana i Žirasija podebljale prednost i samo čudo večeras može spasiti Hamburg od još jednog razočaravajućeg kraja sezone.

Domaćin je regularni deo sezone završio na trećem mestu, sa bodom manje od vodećeg dvojca Hajdenhajma i Darmštata i teško da će se vratiti u Bundesligu iz koje je po prvi put ispao 2018. godine. U poslednjem kolu delovalo je da će četa Tima Voltera uspeti kada je slavila protiv Sandhauzena sa 1:0, ali Hajdenhajm je u sudijskoj nadoknadi preokrenuo protiv Jan Regenzburga (2:1), pretekao ga na tabeli i tako slomio srca nekadašnjeg prvaka Evrope.

Prošle godine HSV je takođe igrao u baražu, samo je tada u prvom susretu savladao Hertu iz Berlina sa 1:0, ali nije uspeo da održi tu prednost i u revanšu je poražen rezultatom 0:2.

Sa druge strane, Štutgart je takođe u poslednjem kolu mogao da obezbedi opstanak u Bundesligi, ali je na svom terenu podelio bodove sa Hofenhajmom i tako propustio šansu da pretekne petnaestoplasirani Auzgburg koji je izgubio od Menhegladbaha.

Ipak, posle odličnog izdanja pre četiri dana to sve izgleda kao davna prošlost i može se reći da je četa Sebastijana Henesa skoro pa završila posao pobedom od 3:0 na ''Mercedes-Benc areni''.

Od kada je četrdesetjednogodišnji stručnjak preuzeo kormilo, ''švabe'' su se dosta popravile i o tome svedoči podatak da su na poslednjih devet ligaških utakmica doživele samo dva poraza i osvojile pristojnih 13 bodova.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Benesa, Katerbaha, Mikela, Nemeta, Suonena i Vuškovića. 

Sa druge strane, Henes će na ''Folksparkstadionu'' biti lišen usluga Bredlova i Kataranasa.

Verujemo da ćemo gledati jedan otvoren meč jer HSV mora napasti od prvog minuta, očekujemo da će biti dosta šansi i tipujemo golove na večerašnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)