INZAGI "MEŠA KARTE" PRED FINALE LIGE ŠAMPIONA: Torino dočekuje Inter u rezultatski nebitnom meču

O. M.

03. 06. 2023. u 13:48 >> 13:48

TORINO dočekuje ekipu Intera u 38. kolu italijanske Serije A.

ИНЗАГИ МЕША КАРТЕ ПРЕД ФИНАЛЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Торино дочекује Интер у резултатски небитном мечу

FOTO: Tanjug/AP

Izabranici hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića poslednje kolo dočekuju na devetom mestu sa 53 boda, tri manje od osmoplasirane Fiorentine. Obe ekipe su bez šansi da se dokopaju evropskih kupova preko nacionalnog šampionata, mada ekipa iz firence ima priliku da osvajanjem Lige konferencija obezbedi plasman u Ligu evrope naredne sezone.

Ako se popne na osmo mesto Torino će ostvariti najbolji plasman od sezone 2017/18 koju je završio kao sedmoplasirani. U pretposlednjem kolu Torino je savladao Speciju na vrućem gostovanju gde su domaći navijači na rasnoj osnovi vređali trenera Jurića, zbog čega je meč čak bio prekinut tokom prvog poluvremena. Ceh je platio golman Specije Dragovski koji je četiri puta vadio loptu iz mreže. Bila je to četvrta uzastopna pobeda Torina u gostima bez primljenog gola, što igračima ovog kluba nije uspelo od šampionske sezone 1942/43 "Grande Torina".

Ključni razlog zašto Torino nije mnogo bolje plasiran na tabali Serije A jeste očajan skor na domaćem terenu gde je tim osvojio samo 22 boda, čak devet manje nego u gostima. "Bikovi" su trenutno u seriji od šest utakmica bez poraza na domaćem terenu, a najveći problem kad igraju na Olimpijskom stadionu u Torinu je loše otvaranje utakmica. Pre dve nedelje gubili su od Fiorentine koja je golom našeg Luke Jovića povela u 16. minutu. Ranije pretprošlog meseca, Salernitana je golom Tonija Vilene vodila od devetog minuta, Roma je pre toga pobedila sa 1:0 golom Dibale u osmom minutu, porvi gol za Napoli u pobedi od 4:0 postigao je Osimen u osmom minutu...

Inter dolazi u Torino sa puno samopouzdanja nakon pobede od 3:2 nad Atalantom kojojm je obezbedio plasman međui prve četiri ekipe, pa će, bez obzira na ishod finala Lige šampiona protiv Mančester sitija, i naredne godine igrati elitno klupsko takmičenje Evrope. To automatski znači da Italija neće imati pet predstavnika u LŠ naredne sezone, što se ipak moglo desiti da Roma nije izgubila od Sevilje u finalu Lige Evrope na penale.

Trener "neroazura" Simone Inzagi najavio je rotaciju za ovu utakmicu, baš zbog toga što ona nema takmičarski značaj ni za jednu ekipu. Inter je već osvojio Kup Italije, a imaće priliku da osvoji "duplu krunu" kada se desetog juna sastane sa Mančester sitijem u finalu Lige šampiona.

Inter je pobeđivao u poslednjem kolu poslednjih šest sezona. U prvom ovosezonskom susretu današnjih rivala Marcelo Brozović je u 89. minutu doneo pobedu Interu. Prošle sezone u Torinu bilo je 1:1. Bremer je ran o doveo "bikove" u vođstvo, a izjednačio je Aleksis Sančez u trećem minutu nadoknade.

Samo jedan poraz Intera u poslednjih deset utakmica, i to onaj sa drugim timom protiv Napolija, govori da su nerazuri favoriti, ali treba biti oprezan zbog najavljenog odmaranja nekih igrača od strane Inzagija, jer se bliži finale Lige šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)