OBRAČUN NEKADAŠNJIH PRVAKA: ''Crnomorska oluja'' uhvatila zalet u završnici prvenstva

V.M.

06. 06. 2023. u 08:43

U poslednjem kolu turskog prvenstva Bašakšehir će dočekati Trabzonspor.

ОБРАЧУН НЕКАДАШЊИХ ПРВАКА: Црноморска олуја ухватила залет у завршници првенства

Foto: Profimedia

Trabzon je dosta neslavno pokušao da odbrani titulu ove sezone, igrao je slabo tokom većeg dela takmičenja i na ulasku u poslednje kolo nalazi se na razočaravajućem šestom mestu i ostaće bez Evrope iduće sezone. Sa druge strane, Bašakšehir će za vikend igrati finale kupa u kojem će se sastati sa Fenerom i može se očekivati da će Emre Belezoglu danas promešati karte i sačuvati najbolje pojedince od eventualnih povreda.

Domaćin se nalazi u dosta dobroj formi, vezao je dve pobede savladavši Adanu proteklog vikenda (3:2), a pre toga su mu dodeljena tri boda protiv Gazijantepa. O dobroj formi ''sivih sova'' dovoljno govori podatak da su poslednji poraz doživele početkom maja kad ih je savladao novopečeni šampion Galatasaraj.

Bašakšehir je trenutno peti na tabeli i nema nikakvu šansu da obezbedi plasman u Evropu preko prvenstva, jedina nada za to mu je trijumf za vikend u finalu kupa protiv Fenera i to je dodatni razlog za menadžera Belezoglua da izvede kombinovani sastav od 19 časova na stadion ''Bašakšehir Fatih Terim''.

Sa druge strane, Trabzon je razočaravajuću odbranu titule ''ulepšao'' u poslednja tri kola u kojima je osvojio maksimalnih devet bodova. U goleadama je redom bio bolji od Karagumruka (4:1), Giresuna (2:4) i Alanjaspora (5:1). 

Nenad Bjelica je krajem aprila preuzeo tim, trebalo mu je malo vremena da implementira svoj stil fudbala na ekipu, ali očigledno je da je hrvatski stručnjak pronašao pobedničku formulu i ''crnomorska oluja'' je uhvatila zalet u samoj završnici prvenstva.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Trabzon je slavio sa 1:0 pogotkom ponajboljeg igrača ekipe Anastasiosa Basaketasa u 21. minutu.

U redovima domaćina meč će propustiti Edgar, Okaka i Ses.

Kod gosta je nešto gora situacija i sa večerašnjeg susreta izostaće kapiten ekipe i prvi golman reprezentacije Ugurčan Čakir, Mark Bartra, Jaziči i Gbamin.

Verujemo da ćemo gledati jedan opušten meč koji nema preveliki rezultatski značaj i očekujemo da bude golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)