"PLAVI SAMURAJI" TRAŽE FORMU SA MUNDIJALA: El Salvador idealan protivnik za prekid serije bez pobede

O. M.

15. 06. 2023. u 09:28

FUDBALERI Japana dočekuju El Salvador u okviru "Kirin čelendž kupa" koji će se ovog četvrtka od 12 časova i 10 minuta odigrati na stadionu Tojota u istoimenom gradu.

ПЛАВИ САМУРАЈИ ТРАЖЕ ФОРМУ СА МУНДИЈАЛА: Ел Салвадор идеалан противник за прекид серије без победе

FOTO: AP/Tanjug

"Plavi samuraji" su u seriji od tri utakmice bez pobede koja je krenula posle šokantnih pobeda nad Nemačkom i Španijom na Mundijalu u Kataru. Usledila je eliminacija na penale od Hrvatske, a potom i dve utakmice protiv južnoameričkih selekcija na Kirin kupu u kojima izabranici Hadžimea Morijasua nisu uspeli da ostvare trijumf - 1:1 sa Urugvajem i poraz 1:2 od Kolumbije posle preokreta "kafeterosa" u režiji "Evropljana" Durana (Aston vila) i Borea (Ajntraht Frankfurt). Treba reći da je Urugvaj igrao bez najvećih zvezda, tako da taj remi i nije neki uspeh.

S druge strane, El Salvador nikad i nije imao čime da se pohvali u fudbalskom smislu, ali niz od šest utakmica bez pobede, od čega četiri poslednja vezana poraza je previše čak i za "selektu". Taj niz traje tačno godinu dana, pošto su plavo-beli poslednji put pobedili Grenadu u Konkakaf ligi nacija prošlog juna. Od tada, vredan pomena je samo remi (1:1) protiv SAD koje su izjednačile tek u zaustavnom vremenu. Ipak, osveta je stigla u martu ove godine kada su "jenkiji" u odlučujućem meču u grupi pobedili sa 1:0 i otišli u plej-of Konkakaf Lige nacija.

Japan i Salvador do sada su odigrali samo jednu utakmicu i to u okviru Kirin čelendž kupa 2019. godine kada su "samuraji" pobedili sa 2:0. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!