ZMAJEVI PROTIV TRADICIJE: Bosanci nikada nisu pobedili Portugalce

O. M.

17. 06. 2023. u 10:36 >> 10:36

BOSANCI (i Hercegovci) ponovo su pred "nemogućom misijom" - da pobede Portugal, koji će večeras od 20.45 na lisabonskom "Lužu" dočekati "zmajeve" u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

ЗМАЈЕВИ ПРОТИВ ТРАДИЦИЈЕ: Босанци никада нису победили Португалце

Aleksandar Đorović

U dosadašnja četiri duela samo jednom je Bosna i Hercegovina osvojila bod protiv Portugala i to 2011. godine kada je bilo 0:0 u prvoj utakmici baraža za Euro 2012. Već u revanšu, Ronaldo je uz pomoć Hedera Postige, Nanija i Migela Velosa raspršio snove Bosanaca da se nađu na završnom turniru Evropskog prvenstva, što ovoj selekciji nije uspelo ni do danas. 

Šta više, poslednja tri ciklusa zaustavljani su u baražu, koji su obezbedili i sada, plasmanom u Ligi nacija. U konkurenciji Finske, Crne gore i Rumunije, Bosanci su osvojili prvo mesto u svojoj grupu divizije B, pa će kao i Srbija sledeći siklus igrati u elitnom razredu Lige nacija.

Bosanci su taj uspeh u Ligi nacija ostvarili pod selektorskom palicom Bugarina Ivajla Peteva koga je početkom godine zamenio legendarni reprezentativac Jugoslavije Faruk Hadžibegić. Kvalifikacije su započeli pobedom nad Islandom kod kuće od 3:0, ali je usledilo otrežnjenje par dana kasnije u Slovačkoj koja je glatko uzela tri boda pobedom od 2:0.

Upravo će Slovačka predstavljati najvećeg konkurenta "zmajevima" za drugo mesto u grupi pošto je evidentno da je Portugal prvi favorit, što je i potvrdio u prva dva kola.

„Navigatori” su posle razočarenja na Mundijalu, gde ih je u četvrtfinalu šokirao Maroko, rešili da se iskupe pred navijačima, a ceh su platile dve nejake selekcije u grupi "J", Luksemburg i Lihtenštajn, koje su primile šest, odnosno četiri gola. Istovremeno, golman "selesaa" Rui Patrisio nije vadio loptu iz mreže.

Novi selektor "reprezentacije pet štitova" Roberto Martinez forsira brz i napadački fudbal,sa visoko postavljenom zadnjom linijom koja vrši pritisak na protivnika, započinje akcije ali učestvuje i u njihovim završnicama. 

Tu je naravno i Kristijano Ronaldo, koji je od deset golova u prve dve utakmice postigao četiri, ali ne treba zaboraviti ni Bernarda Silvu, Žoaa Feliksa, Bruna Fernandeza.

Zaista premoćan tim po imenima koji će verujemo upisati nova tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota: 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)