NEMCI KREĆU U ODBRANU TITULE: Završena je era Štefana Kunca, može li Di Salvo njegovim stopama?

O. M.

22. 06. 2023. u 09:17

NEMAČKA, šampion Evrope do 21 godine, u odbranu titule kreće danas od 18 časova kada se na stadionu "Ramaz Šengelija" u Kutaisiju sastaje sa Izraelom. U istoj grupi su Engleska i Češka koje svoj meč prvog kola počinju u isto vreme.

НЕМЦИ КРЕЋУ У ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Завршена је ера Штефана Кунца, може ли Ди Салво његовим стопама?

Foto: Profimedia

Za Nemačku, ovo prvenstvo predstavlja prekretnicu jer je mladi "elf" posle sedam godina dobio novog selektora. Štefan Kunc, koji je Nemce vodio do dve titule i jednog finala, preuzeo je seniorsku selekciju Turske, a palicu je preuzeo njegov doskorašnji asistent Antonio di Salvo.

Iz tima koji je u Sloveniji osvojio titulu 2021. godine ostali su zvezdica Borusije Dortmund i novopečeni A reprezentativac Nemačke Jusufa Makoko, koji po godinama može da učestvuje i na narednom U-21 EP, odnosno defanzivac Štutgarta Joša Vagnoman koji je takođe već debitovao za "velike".

Nemačka i Izrael bili su u istoj kvalifikacionoj grupi za Evro, s tim što su mladi "panceri" osvojili ubedljivo prvo mesto, pošto su na deset utakmica osvojili 27, izgubivši samo kod kuće od Poljske sa čak 4:0. Izrael je osvojio drugo mesto sa 19 bodova, jednim više od Poljske, a na kraju su im upravo Nemci pomogli da se domognu baraža pošto su u poslednjem kolu savladali Poljsku u gostima, samo delimično im se revanširavši pobedom od 2:1. 

Posle tog trijumfa mladi Nemci su krenuli sa serijom prijateljskih utakmica, a prve dve su poraženi, od vršnjaka iz Francuske i Engleske. Zatim su pobedili Italijane, pa odigrali dve nerešene, sa Japanom i jednim od domaćina Evra Rumunijom, a poslednji ispit imali su pre nekoliko dana protiv Švajcarske koju su pobedili sa 3:1. 

Izrael je u baražu izbacio Republiku Irsku na penale, a potom je u seriji prijateljskih utakmica ostvario samo jednu pobedu i po dve nerešene i poraza.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)