OVO JE DINAMOVA GODINA: Beloruski velikan prekida dominaciju Soligorska i BATE Borisova

O. M.

06. 07. 2023. u 09:34

LIDER beloruske Višaje lige Dinamo Minsk gostuje Torpedo Žodinu u derbiju 15. kola, a možda i celog prvenstva. Utakmica se igra na stadionu torpedo u Žodinu od 17.30.

ОВО ЈЕ ДИНАМОВА ГОДИНА: Белоруски великан прекида доминацију Солигорска и БАТЕ Борисова

Foto Profimedia

Beloruski fudbal potresla je afera posle koje je nesuđeni prošlogodišnji šampion Soligorsk kažnjen oduzimanjem čak 35 bodova u ovom šampionatu, što je iskoristio Dinamo Minsk da se izdvoji kao prvi favorit. Prošlogodišnji vicešampion doživeo je sudbinu sličnu Soligorskovoj s tim što mu je oduzeto "samo" 23 boda, dok je BATE Borisov neočekivano u sezonu ušao loše pa se Dinamu smeši prva titula posle 2004. godine.

Klub iz glavnog grada Belorusije je do sada odigrao trinaest mečeva u prvenstvu i ostvario deset trijumfa, jedan remi i dva poraza. Najbliži pratilac je Neman sa 29 bodova koliko bi imao i Soligorsk da nije kazne, dok je Torpedo na trećem mestu sa 26 bodova.

Dinamo je u prošlom kolu odigrao fantastičan meč i na svom terenu demolirao Belšinu sa 7:2. Žodino je u prošlom kolu doživeo prvoi porazu u šampionatu i to na gostovanju Dinamovom lokalnom rivalu FK Minsk koji je slavio minimalnu pobedu.

Prošle godine odigrali su dve utakmic. U Minsku je bilo 2:2, a taj rezultat bio je na semaforu već posle pola sata igre u Žodinu kada je Dinamo u sjajnoj utakmici na kraju pobedio sa 4:3.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)