U KLINČ SPUŠTENOG GARDA: Legija prekida vladavinu šampiona

Novosti online

15. 07. 2023. u 07:35

U borbi za poljski Superkup, Rakov će dočekati Legiju.

У КЛИНЧ СПУШТЕНОГ ГАРДА: Легија прекида владавину шампиона

Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Novu sezonu u Poljskoj otvoriće fudbaleri Rakova i Legije, koji se od 20:10 sastaju na stadionu “Mijelski Plikarski” u Čensthovoj u meču za trofej Superkupa. Rakov je kao aktuelni šampion dobio privilegiju da bude domaćin u borbi za prvi pehar u takmičarskoj godini, dok se varšavski klub, inače najtrofejniji fudbalski kolektiv u zemlji, nada da će se vratiti na tron.

Prvi zadatak predstavlja mu povratak na tron osvajača Superkupa koji već dve godine pripada upravo Rakovu. Baš 2021. su se ova dva tima međusobno sastala u duelu za trofej, a pobedu je posle jedanaesteraca “iščupao” Rakov (4:3, posle 90 minuta je bilo 1:1).

Ono što može da bude prednost domaćinu pred subotnji okršaj jeste činjenica da se Rakov već nalazi u takmičarskom ritmu, pošto je u utorak igrao prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Flore iz Estonije i pobedilo minimalcem (1:0). I to kod kuće, tako da nisu morali da putuju na Baltik, gde ih čeka revanš.

U sastavu poljskog šampiona najzvučnije ime jeste golman Vladan Kovačević, koji je po pisanju nemačkih medija blizu prelaska u Bajer iz Lererkuzena na zahtevanje trenra Ćabija Alonsa. Takođe, deo ekipe je još jedan Srbin, iskusni štoper Milan Rundić, dok i Legijinu defanzivnu liniju čuva jedan momak sa ovih prostora – Radovan Pankov. Tako da se može reći da je ovo mali srpski derbi.

Doskorašnji centralni bek crveno-belih i Čukaričkog je ovog leta pojačao redove tima iz prestonice koji je posle tri godine napustio Filip Mladenović prešavši u grčki Panatinaikos.

Lani je između dva tima porpilično prštalo kada je reč o ligaških megdanima. Svaki tim je sačuvao svoje igralište. Rakov je kod kuće slavio sa ubedljivih 4:0, dok se Legija nešto kasnije revanširala sa 3:1.

Oba tima su pokazala veoma kvalitetna izdanja, neporaženi su na prirpemama, a danas verujemo da ćemo gledati novu goleadu u obračunu dva najkvalitetnija tima Poljske.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,22)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)