ARSENAL IZNENADIO JERMENE: Montenegro kormilar "tivatskih tobdžija"

V.D.

20. 07. 2023. u 12:22

POVOLjAN rezultat pred revanš

АРСЕНАЛ ИЗНЕНАДИО ЈЕРМЕНЕ: Монтенегро кормилар тиватских тобџија

Foto: Profimedia

Arsenal iz Tivta se prošle sezone vratio u elitni rang crnogorskog fudbala i iznenadio sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu u toj zemlji. Prvo je izborio najbolji plasman u istoriji kluba zauzevši treće mesto na tabeli a potom je izborio i finale kupa gde je na penale poražen od Sutjeske.

Klub u kome se kalio naš proslavljeni golman Ivica Kralj je izborio debitanski nastup u Evropi i u prvom meču iako je bio potpuni autsajder pokazao je karakter i obezbedio odličan rezultat pred revanš meč koji će se odigrati na "DG Areni" u Podgorici s obzirom da stadion u Tivtu ne ispunjava uslove za igranje evropskih utakmica.

Četvorostruki šampion Jermenije ekipa Alaškerta koja već ima iskustvo igranja i u grupnoj fazi Lige konferencija je dominirala u Jerevanu ali je srpski golman Dušan Puletić bio na visini zadatka i sa nekoliko sjajnih odbrana pogurao svoj tim. 

Arsenal je poveo u 23. minutu golom nekadašnjeg fudbalera Boaviste, Huliana Montenegra koji je zbog svog prezimena jako popularan u Crnoj Gori. Nažalost momci iz Tivta nisu uspeli da izdrže otpor domaćih koji su konačan rezultat meča (1:1) postavili u 66. minutu meča kada je iskusni Vladimir Ustinov fenomenalnim udarcem sa dvadesetak metara od gola savladao Puletića.

Alaškert je na papiru kvalitetniji i skuplji tim a i bukmejkeri su počeli da obaraju kvotu na njihovu pobedu.

Pobednik ovog susreta će se u narednoj rudni sastati sa mađarskim Debrecinom. 

Naša procena je da će "tobdžije iz Tivta" večeras završiti svoju evropsku priču za ovu sezonu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!