VOŠA ZAPOČINJE EVROPSKU AVANTURU: Žreb je ukrstio sa favorizovanim ''legendama''

Novosti online

27. 07. 2023. u 14:06 >> 14:06

VEČERAS od 19 časova APOEL će u Nikoziji ugostiti novosadsku Vojvodinu.

ВОША ЗАПОЧИЊЕ ЕВРОПСКУ АВАНТУРУ: Жреб је укрстио са фаворизованим легендама

FKV

Prvi srpski klub koji će ovog leta započeti evropsko putovanje je Vojvodina. Završetak prošle sezone na trećem mestu doneo je fudbalerima novosadske „stare dame” priliku da se od drugog kola nadmeću za plasman u Ligu konferencija. Žrebom je određeno da sastav Radoslava Bataka za prolazak u narednu rundu igra sa Apoelom, a prvi okršaj je na programu večeras na „GSP areni” u Nikoziji, dok se revanš sedam dana kasnije igra na stadionu „Karađorđe”.

Mogla je Vojvodina i bolje da prođe. Naročito što će usred ovog tropskog talasa koji je zahvatio i našu zemlju morati da igra fudbal gde je još toplije. Znala je vrelina „Rajskog ostrva” da pomrsi račune i mnogo jačim ekipama, ali olakšavajuća okolnost je to što će se meč igrati u večernjem terminu, ne u dnevnom, što je nekada ranije znao da bude trik Kiprana u duelima kvalifikacija.

Vojvodina i APOEL nikada ranije nisu međusobno igrali, a učinak „stare dame” na pripremnim mečevima je dosta dobar, četiri remija i dve pobede. Bila je bolja od Voždovca i Mure, dok je nerešeno igrala sa Ocelulom, Aluminijom, Slaven Belupom, Borcem Banja Lukom kao i kiparskim AEK-om iz Larnake.

Takođe, Voša se nikada nije sastajala u zvaničnim međunarodnim susretima sa ekipama sa Kipra, tako da tradicija, kada je u pitanju novosadski sastav, neće igrati nikakvu ulogu. Sa druge strane, APOEL je četiri puta udarao na srpske klubove i iz dva okršaja sa Crvenom zvezdom i Partizanom ima jedan trijumf nad crno-belima. 

Popularne ''legende'' su igrale promenljivo na pripremama. Dobro su ih započele sa dve vezane pobede nad CSKA Sofijom 1948 (1:0) i Botev Vracom (3:0), ali nakon toga je usledio pad. Kiprani su u naredne tri utakmice doživeli poraz od Beitar Jerusalima (1:2) uz dva remija sa Levskim (0:0) i Volosom (1:1), tako da ne ulaze u ovaj meč u baš zavidnoj formi.

Bukmejkeri prednost daju Kipranima, ali mi verujemo da ćemo gledati jedan tvrd meč i očekujemo da ne bude mnogo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)