BRAZIL CILJA VRH: Dobili su idealnog protivnika na startu prvenstva

V.M.

24. 07. 2023. u 09:10

NA otvaranju Svetskog prvenstva za žene Brazilke će igrati sa Panamom.

БРАЗИЛ ЦИЉА ВРХ: Добили су идеалног противника на старту првенства

Foto Profimedia

Za naciju poznatu po svojim fudbalskim podvizima, Svetsko prvenstvo za žene je titula koja je do sada izmicala Brazilu. Jedanput su stizale do finale, to je bilo 2007. kada su poražene od strane Nemačke rezultatom 2:0. Aktuelni šampionke Južne Amerike kreću u svoju prvu grupnu utakmicu nakon nekoliko pristojnih prijateljskih pobeda, iako bi prilično razočaravajući učinak na Ši Belivs kupu i poraz iz penala od Engleske u inauguracionom izdanju Finalisime mogli biti bolji pokazatelj njihovih šansi u ovom takmičenju.

Suočavanje sa ekipom Paname koja je 44 pozicije lošije rangirana na Fifinoj svetskoj rang-listi izgleda kao početak iz snova za Brazil, a na ruku im ide to što su grupu na svakom od svojih osam prethodnih nastupa na Svetskom prvenstvu otvarale pobedom.

Kao jedan od osam debitanata, Panama ide na ovaj turnir sa daleko manje očekivanja od svojih brazilskih koleginica. Zanimljivo je da je Panama bila poslednja ekipa koja je obezbedila svoje mesto na ovom Svetskom prvenstvu, to je uradila trijumfom od 1:0 nad Paragvajem u februaru.

Na svoje dve pripremne utakmice pred prvenstvo, Brazilke su upisale dve pobede (Nemačka 2:1, Čile 4:0), dok Panama dolazi na takmičenje u seriji od dva ubedljiva poraza (Španija 0:7, Japan 0:5).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)