BIVŠI IGRAČI VEČITIH PREDVODE ''LAKU KONJICU'': Kiparski šampion na fantastičan način debitovao u najelitnijem evropskom takmičenju

V.M.

01. 08. 2023. u 13:23 >> 13:23

U revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, BATE Borisov će dočekati Aris.

БИВШИ ИГРАЧИ ВЕЧИТИХ ПРЕДВОДЕ ЛАКУ КОЊИЦУ: Кипарски шампион на фантастичан начин дебитовао у најелитнијем европском такмичењу

Foto Profimedia

Pre šest dana viđeno je fantastično izdanje novopečenog kiparskog šampiona koji je već na poluvremenu vodio sa 3:0, nije se zaustavio u drugom delu igre i posle 90 minuta na semaforu je stajalo impresivnih 6:2.

Aris je prošle godine po prvi put u svojoj istoriji postao prvak Kipra, vodio je veliku bitku sa APOEL-om, ali je na kraju sjajnim igrama u plej-ofu sa tri poena prednosti u odnosu na ''legende'' osigurao tron.

''Laka konjica'' je generalno neiskusan tim što se tiče evropskih takmičenja, prošle godine je debitovala u kvalifikacijama za Ligu konferencija gde je bolji od nje bio Nefči iz Bakua, ali debi u Ligi šampiona joj je odlično prošao, mada treba da budu na oprezu jer su protiv Nefčija imali dva gola prednosti posle prvog meča koje nisu uspeli da sačuvaju.

Redove gostujućeg tima preko leta pojačali su bivši igrači ''večitih rivala''. Iz Partizana je došao doskorašnji kapiten ''crno-belih'' Slobodan Urošević, dok je iz Zvezde doveden talentovani Veljko Nikolić.

Sa druge strane, BATE je nakon tri godine pauze ponovo zaigrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zanimljivo je da je u domaćem prvenstvu zauzeo tek treće mesto, ali je zbog suspenzija Šahtjoru Soligorsku i Energetiku zbog nameštanja utakmica dobio pravo da predstavlja Belorusiju u najelitnijem evropskom takmičenju.

''Žuto-plavi'' ne blistaju ove sezone i to se videlo u Kipru pre šest dana. Nakon 14 kola u domaćem prvenstvu zauzimaju tek četvrto mesto i zaostaju deset bodova za vodećim Nemanom.

Domaćin nije menjao sastav u odnosu na prošlu sezonu, kao glavno pojačanje doveden je Zakar Volkov iz Himkija, ali ekipa jednostavno ne pruža dobre partije i stolica se ozbiljno ''drma'' treneru Kirilu Alševijskom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,89)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu