FANTASTIČNI SRBIN VODI SVOJ TIM KA LIGI ŠAMPIONA: Bivši igrači "večitih" su sledeća prepreka za Vladana i drugove

V.D.

08. 08. 2023. u 15:16 >> 15:16

SUDAR poljskog i kiparskog šampiona u borbi za plej-of

ФАНТАСТИЧНИ СРБИН ВОДИ СВОЈ ТИМ КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Бивши играчи вечитих су следећа препрека за Владана и другове

Foto: Profimedia

Večeras od 20 časova Rakov će dočekati ekipu Arisa iz Limasola. Zanimljivo je da su obe ekipe po prvi put u svojoj istoriji u prošloj sezoni osvojili šampionske titule u svojim zemljama, a imaće i debitantske nastupe u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja jer poraženi iz ovog dvomeča će u najgorem slučaju igrati grupnu fazu Lige konferencija.

Rakov je u svoju evropsku kampanju krenuo iz prvog kola gde je u dvomeču savladao estonsku Floru ukupnim rezultatom od 4:0 i tako zakazao duel sa ekipom Karabaga koja je redovni učesnik grupnih faza evropskih takmičenja i koja je bila blagi favorit u tom dvomeču.

Poljski šampion predvođen sjajnim srpskim golmanom Vladanom Kovačevićem je na svom stadionu savladao azerbejdžanskog šampiona rezultatom 3:2, da bi u revanšu u Bakuu uspeo da odigra nerešeno (1:1) i tako dođe do trećeg kola kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje.

Rakov je solidno krenuo i u poljskom prvenstvu gde je u prvom kolu savladao Jagielonija na svom terenu ubedljivo 3:0, dok je u meču odigranom pre tri dana sa kombinovanim timom takođe kod kuće odigrao nerešeno sa Vartom 3:3. 

Šampion Kipra je zbog koeficijenta svoje zemlje bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom neočekivano lako savladao šampiona Belorusije, ekipu BATE Borisova ukupnim rezultatom 11:5. Na Kirpu je bilo 6:2 dok je u revanšu koji se igrao na neutralnom terenu u Mađarskoj meč završen rezultatom 5:3 za Aris.

Za Aris od ovog leta nastupaju bivši fudbaleri večitih Slobodan Urošević i Veljko Nikolić koji pružaju solidne partije u timu koji sa klupe predvodi mladi beloruski stručnjak Aleksej Špilevski.

Prvenstvo Kipra još nije počelo ali je Aris krajem jula podigao svoj prvi trofej u Super kupu kada je rutinski savladao Omoniju rezultatom 2:0. To je bio tek drugi trofej za tim koji u budućnosti ima velike ambicije.

Ove dve ekipe su do sada igrale jako efikasne mečeve, pa sličan scenario očekujemo i na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: 1+I&2+ (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu