"CRVENO-BELE" ČEKA BORBA ZA OPSTANAK: Almerija i Rajo otvaraju novu sezonu La lige

O. M.

11. 08. 2023. u 07:41

OVOG vikenda počinje i La liga, španski fudbalski šampionat, a otvara ga duel Almerije i Rajo Valjekana koji je na programu u petak od 19 časova i 30 minuta, a biće odigran na Mediteranskom stadionu u Almeriji.

ЦРВЕНО-БЕЛЕ ЧЕКА БОРБА ЗА ОПСТАНАК: Алмерија и Рајо отварају нову сезону Ла лиге

Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Almerija je tek u završnici prošle sezone uspela da izbori opstanak u društvu najboljih sa bodom više od Valjadolida koji je zauzeo 18. poziciju i preselio se u drugi rang takmičenja.

Naravno, crveno-bele i ove godine očekuje borba za opstanak, ali ovog puta bez prošlogodišnjeg "spasioca" reprezentativnog napadača Malija el Bilala Turea, koga su odlične igre prošle sezone preporučile Atalanti iz Bergama. 

Njega bi u narednoj sezoni trebalo da zameni, bar tako očekuju Andalužani, mladi Brazilac Lazaro koji je prošle godine sa šest golova na 16 utakmica najavio blistavu karijeru u Evropi posle dolaska iz Flamenga. Polaznik Realove omladinske škole Serhio Aribas glavno je pojačanje, potpisao je ugovor na šest godina i od njega se očekuje da bude podrška Lazaru iz drugog plana. 

Srpski internacionalac Dušan Babić biće kapiten tima, a šansu možda tokom sezone dobije i mladi napadač Marko Milovanović koji je po dolasku iz Partizana prošle sezone odigrao samo jednu utakmicu za A tim Almerije.

Rajo je prošlu sezonu završio na jedanaestom mestu na tabeli, "zahvaljujući" očajnoj završnici u kojoj su osvojili samo tri boda iz poslednjih pet kola.

"Munje" su poznate po tome da ne troše mnogo u prelaznom roku, a ovog leta izdvojili su samo dva i po miliona na pojačanja, što je mizerno s obzirom na to kolike se sume obrću u La ligi.

U pripremnom periodu igrali su protiv nekoliko jakih protivnika. Pobedili su Panatinaikos, izgubili od Valjadolida, a odigrali nerešeno sa Šarlroa, Portom i Brajtonom protiv koga su imali generalnu probu, a taj meč završen je rezultatom 1:1.

Prošle godine obe ekipe su pobedile na svom terenu u međusobnim susretima, u prvom delu sezone u Almeriji je bilo 3:1, a u Madridu 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)