TADIĆ BLISTAO U PRVOJ UTAKMICI: Fener ima sve u svojim rukama

V.M.

17. 08. 2023. u 14:22 >> 14:22

VEČERAS od 20.15, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, Maribor će dočekati Fenerbahče.

ТАДИЋ БЛИСТАО У ПРВОЈ УТАКМИЦИ: Фенер има све у својим рукама

Alex Nicodim / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Pre sedam dana Fenerbahče je ostvario rutinsku pobedu i danas mu preostaje samo da sačuva tu prednost. Nakon mirnog prvog poluvremena, ekipe su se raspucale u drugom. Turski vicešampion je postigao dva brza gola preko Bekaaa i Kavečija u 58. i 62. minutu, nešto kasnije Strajnar je smanjio zaostatak, ali kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić je u sudijskoj nadoknadi sa bele tačke potvrdio pobedu i doneo zalihu od dva gola svom timu pred današnji revanš u Sloveniji.

Maribor je novu sezonu započeo dosta dobro, ali nije imao sreće na žrebu koji ga je upario sa turskim velikanom koji se ozbiljno pojačao ovog leta. Domaćin je kvalifikacije za Ligu konferencija započeo još u prvom kolu gde je uz dosta muka savladao Birkirkaru (3:2), a nakon toga je posle produžetaka izbacio neugodni Diferdanž.

Što se tiče domaćeg prvenstva, ekipa sa ''Ljudskog vrta'' je u uvodnim kolima pokazala da je orna da vrati titulu u svoj posed. Ostvarila je tri vezane pobede, a poslednja ''žrtva'' bio joj je Bravo proteklog vikenda (2:1).

Sa druge strane, Fenerbahče je imao jedan od zapaženijih prelaznih rokova u Evropi i to se ogleda u njegovim dosadašnjim rezultatima. 

Redove turskog viceprvaka su pojačali Fred, Džengiz Under, Sebastijan Šimanski, Rodrigo Bekao, Rajan Kent kao i balkanski dvojac Tadić/Džeko.

Fener je svoju evropsku odiseju započeo u prošlom kolu kada je u dominantnom stilu dva puta bio bolji od Zimbrua, 4:0 i 5:0.

Četa Ismaila Kartala je za vikend odigrala meč prvog kola turskog šampionata u kojem je predvođena Edinom Džekom (dva gola) savladala Gazijantep rezultatom 2:1.

Bolji iz ovog dvomeča igraće sa pobednikom duela Tvente - Riga gde će u večerašnjem revanšu holandski predstavnik takođe čuvati dva gola prednosti.

Verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv meč u kojem će domaćin napasti od prvog minuta, što će ostaviti prostor za kontre gosta i očekujemo da bude golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije