OSTRVSKI DERBI ZA LIGU KONFERENCIJA: "Hibsi" očajno počeli sezonu, Vila vaskrsla protiv Evertona, ali uz visoku cenu

O. M.

23. 08. 2023. u 10:34 >> 10:34

OSTRVSKI derbi u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige evropskih konferencija očekuje ljubitelje fudbala i klađenja. Sastaju se Hibernijan i Aston vila od 18 časova i 45 minuta na legendarnom Ister road stadionu u edinburškoj luci, Litu.

ОСТРВСКИ ДЕРБИ ЗА ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Хибси очајно почели сезону, Вила васкрсла против Евертона, али уз високу цену

Foto: Profimedia

Popularni "hibsi" nikad nisu igrali grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Bili su polufinalisti prvog Kupa šampiona koji su igrali po pozivu iako su bili tek peti na tabeli Škotske lige i to im je najveći međunarodni uspeh, uz jedno polufinale Kupa sajamskih gradova.

S druge strane, Aston vila je bila šampion Evrope iz 1982. godine, ali ni klub iz Birmingema nije igrao grupnu fazu evrokupova od sezone 2008/09. kada je stigao do šesnaestine finala UEFA kupa, poslednjeg pod tim imenom. U naredne dve sezone igrali su "vilani" dva puta plej-of za plasman u grupnu fazu Evropa lige, ali ih je oba puta zaustavio bečki Rapid.

Hibernijan je prošlu sezonu završio kao petoplasirani u škotskom Premijeršipu i tako se kvalifikovao za Ligu konferencija. U prethodna dva kola su već pobedili Inter klub iz Andore i Lucern iz Švajcarske. Ovo je prvi put u poslednjih 15 godina da su stigli do plej-ofa. Prethodna dva puta zaustavljani su u trećem kolu, pre dve godine u ovom takmičenju od Rijeke, a 2018. od Moldea.

Nova sezona je loše počela za "kupusare". Pretrpeli su dva poraza na startu Premijeršipa, od Sent Mirena kod kuće (2:3) i od Madervela u gostima (1:2). Nekako su uspeli posle dosta muke da se plasiraju u drugo kolo Liga kupa u kome su eliminisali člana škotskog Čempionšipa Rejt.

Aston vila je posle fantastične završnice prethodne sezone i obećavajućih rezultata u pripremnom periodu razočarala navijače na startu nove sezone ubedljivim porazom od Njukasla (1:5), ali je uspela da se probudi i u drugom kolu ubedljivo savlada Everton sa 4:0, iako je menadžer Unaj Emeri odmarao nekoliko igrača kako bi spremno dočekali prvo poluvreme dvomeča protiv "hibsa". 

Protiv Evertona su na klupi bili Dijego Karlos, Juri Tilemans, Barnard Traore, Robin Olsen, Kameron Arčer i Felipe Kutinjo.

Tilemans i Kutinjo su ušli u igru sredinom drugog poluvremena, ali problem je što je Brazilac morao da izađe u 85. minutu utakmice zbog povrede. Kako stvari stoje, Brazilca očekuje nekoliko nedelja pauze. Zamenio ga je Arčer koji će verovatno i večeras početi umesto njega.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-2&2+ (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić