PSV SPREMA OSVETU: Ima li Rendžers snage i znanja da ponovi istoriju?

O. M.

30. 08. 2023. u 09:43

U reprizi prošlogodišnjeg plej-ofa za Ligu šampiona i ove godine koplja su ukrstili Rendžers i PSV Ajndhoven. Još jedna podudarnost pred revanš u Holandiji je da je prvi meč, kao i u prošloj sezoni, završen rezultatom 2:2. Revanš se igra na Filips stadionu od 21 čas.

ПСВ СПРЕМА ОСВЕТУ: Има ли Ренџерс снаге и знања да понови историју?

Foto: Profimedia

Prošle godine Rendžers je slavio minimalnu pobedu u Ajndhovenu i izborio plasman u elitno takmičenje, gde je kasnije zauzeo poslednje mesto u grupi sa Napolijem, Liverpulom i Ajaksom, bez osvojenog boda i sa gol-razlikom -20.

Prošle nedelje, u prvom meču protiv Rendžersa u Glazgovu, fudbaleri PSV-a morali su u dva navrata da jure vođstvo domaćih.

Iako su Holanđani bili dominantni na terenu, prvi gol primili su u 45. minutu, a strelac je bio Sima. Sangare je izjednačio u 61. minutu, ali je Matondo u 76. minutu povisio na 2:1. Četiri minuta kasnije PSV je ponovo izjednačio preko Luka de Jonga i taj rezultat je ostao d okraja.

PSV je do ove faze kvalifikacija stigao preko Šturma, koga je savladao ukupnim rezultatom 7:2. U Ajndhovenu je bilo 4:1, a u Gracu 3:1 za crveno-bele.

U međuvremenu odigrali su i dva meča u domaćoj Erediviziji i zabeležio dve pobede. Protiv Vitezea PSV je posle preokreta pobedio sa 3:1, dok je ekipu Utrehta savladao sa 2:0.

Činilo se da Rendžers ima sve u svojim rukama u prvoj utakmici protiv PSV-a, ali nakon što su dozvolili gostima da izjednače, propustili su nekoliko odličnih šansi da i treći put pređu u vođstvo. 

Rendžersi su se plasirali u plej-of kvalifikacija nakon tesne pobede od 3:2 nad timom Serveta. U Glazgovu je bio 2:1 iako su "policajci" vodili sa 2:0 a poslednjih pola sata iamli i igrača više. 

Rendžers je odigrao tri utakmice u škotskom Premijeršipu. Sezonu su počeli iznenađujućim porazom od Kilmanroka 1:0. Usledile su dve pobede, ubedljivih 4:0 protiv Livingstona i 2:0 protiv Ros Kauntija. Igrali su i osminu finala škotskog Liga kupa gde su posle preokreta na Ajbroksu savladali Morton sa 2:1.

PSV je u prvoj utakmici bio uskraćen za usluge štoperskog tandema Andre Ramaljo - Olivije Boskalji. Brazilac je u međuvremenu počeo sa treninzima i mogao bi da zaigra večeras, a isto važi i za Monegašanina koji je sam izjavio da je spreman. To znači da će napadači Rendžersa imati mnogo teži zadatak nego u prvoj utakmici da probiju odbranu PSV-a.

S druge strane, škotski tim će biti oslabljen neigranjem Kirana Daulea i Ridvana Jilmaza, dok je Stiven Dejvis već duže vreme van terena zbog povrede ukrštenih ligamenata.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)