VIMBLDON PRETI I "PLAVCIMA": "Donsi" igraju sezonu iz snova, ali Čelsi je ipak prevelik zalogaj

O. M.

30. 08. 2023. u 11:47 >> 11:47

AFC VIMBLDON gostuje Čelsiju na "Stamford bridžu" u okviru drugog kola engleskog Liga kupa. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

ВИМБЛДОН ПРЕТИ И ПЛАВЦИМА: Донси играју сезону из снова, али Челси је ипак превелик залогај

Profimedia

Čelsi je bio slobodan u prvom kolu, dok je Vimbldon priredio iznenađenje eliminacijom Koventrija. Iako su "orlovi" poveli sa 1:0, Donsi su uspeli da preokrenu golovima u 86. minutu i u drugom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Vimbldon je sasvim solidno počeo i takmičenje u Ligi dva. Posle pet kola zauzimaju peto mesto sa devet bodova i bez poraza. Pobedili su Saton i Kolčester u gostima sa 3:0, odnosno 2:0, dok su sa Grimzbijem odigrali bez golova, tako da su u sve tri utakmice na strani uspeli da sačuvaju mrežu. Kod kuće imaju pomenutu pobedu nad Koventrijem i dva remija u Ligi dva, protiv Reksama i Forest grina, obe 1:1.

Ovi rezultati možda ne deluju impresivno, ali za ekipu koja je prošle sezone jedva izbegla ispadanje u amatersku Nacionallnu ligu i nije imala pobedu u devet poslednjih kola Lige dva, to zaista jeste impresivan start sezone.

Čelsi i AFC Vimbldon sastaju se prvi put u takmičarskoj utakmici, a pre desetak godina odigrali su jedan prijateljski meč kada su "plavci" pobedili sa 3:2.

Čelsi je, inače, zahvaljujući lošem plasmanu u Premijer ligi u prošloj sezoni, morao da se uključi u takmičenje u Liga kupu ove sezone već u drugom kolu, što im se nije desilo od sezone 2016/17. Početak nove sezone "plavaca" ne obećava da će oni pod vođstvom Maurisija Poketina imati bog zna kako bolju sezonu od prošle. Tek u prethodnom kolu Premijer lige protiv novajlije Lutona ostvarili su prvu pobedu u sezoni, nakon poraza od Vest hema i remija sa Liverpulom.

Vimbldon je prošle godine stigao do trećeg kola gde ga je zaustavio Arsenal i to je najveći uspeh ove ekipe u Liga kupu. S druge strane, Čelsi je pet puta osvajao trofej namenjen pobedniku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&4+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)