KODRO VADI KESTENJE IZ VATRE: Luksemburg se "zmajevima" ne sme ponoviti

O. M.

08. 09. 2023. u 11:17

U petom kolu kvalifikacija za EURO 2024, Bosna i Hercegovina dočekuje Lihtenštajn. Utakmica je na programu u petak od 20.45 časova na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

КОДРО ВАДИ КЕСТЕЊЕ ИЗ ВАТРЕ: Луксембург се змајевима не сме поновити

FOTO: EPA

"Zmajevi" su u prethodnom kolu šokirali svoje navijače i kladioce širom sveta, porazom od 2:0 od Luksemburga na istom ovom stadionu. Gostujući tim je poveo u četvrtom minutu utakmice preko Sančeza. Domaći su imali priliku da izjednače iz jedanaesterca u 56. minutu, ali je Amir Hadžiahmetović bio neprecizan. Konačan rezultat postavio je Sinani u 74. minutu.

I pre tog meča Bosna je pretrpela još dva poraza, prvo od Portugala u gostima sa 3:0, a potom i od Slovačke sa 2:0. Jedini trijumf do sada u kvalifikacijama ostvarili su u prvom kolu protiv Islanda rezultatom 3:0.

Ovi rezultati koštali su posla selektora Faruka Hadžibegića koga je u vrućoj fotelji zamenio Meho Kodro. Nekadašnji fudbaler Barselone imaće težak posao da igračima vrati poljuljano samopouzdanje.

S obzirom na dosadašnje igre i rezultate i imajući u vidu protivnike u grupi (Portugal i Slovačka) malo je verovatno da će nekadašnji ubojiti napadač uspeti da preokrene stanje na tabeli, ali za utehu Bosancima ostaje obezbeđen baraž koji im je u amanet ostavio Bugarin Ivajlo Petev, prethodnik Faruka Hadžibegića na klupi "zmajeva". Njemu je posle Lige nacija u kojoj je izborio promociju u elitnu diviziju istekao ugovor, ali u Savezu naših zapadnih suseda nisu bili zainteresovani da ga produže.

U poslednjoj utakmici Lihtenštajn je na svom terenu izgubio od Slovačke rezultatom 0:1. Posle četiri odigrana kola, Lihtenštajn ima četiri poraza. Pre susreta sa Slovačkom poraženi su i od Portugala (4:0), Islanda (0:7) i Luksemburga (2:0). Ako izbegnu poraz u ovom meču, biće to prava senzacija, jer su totalni autsajderi u ovoj grupi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1&3+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)