SPEKTAKL U MINHENU, DOLAZI LIDER LEVERKUZEN: Susret dve najatraktivnije i trenutno najbolje ekipe Bundeslige

O. M.

15. 09. 2023. u 15:20 >> 15:20

DERBI četvrtog kola nemačke Bundeslige igra se ovog petka od 20 časova i 30 minuta na Alijanc areni u Minhenu gde domaći Bajern dočekuje ekipu Bajera iz Leverkuzena.

СПЕКТАКЛ У МИНХЕНУ, ДОЛАЗИ ЛИДЕР ЛЕВЕРКУЗЕН: Сусрет две најатрактивније и тренутно најбоље екипе Бундеслиге

Foto: Profimedia

Ovo je susret jedine dve ekipe sa maksimalnim učinkom iz prva tri kola, a "farmaceuti" u najveći grad Bavarske dolaze kao lideri na tabeli jer imaju nešto bolju gol-razliku (plus osam, naspram plus sedam). 

Bajern je u trećem kolu jedva preživeo gostovanje u Menhengladbahu gde je tek u 88. minutu stigao do tri boda protiv žilavog domaćina koji je čak i vodio od 30. do 58. minuta. Bila je to prva utakmica Harija Kejna bez doprinosa od njegovog dolaska iz Totenhema.

Bajern je postigao devet golova u tri utakmice, ali je na samo jednom meču uspeo da sačuva mrežu. Sve četiri utakmice od početka sezone ušle su u 3+. U meču protiv Lajpciga u Superkupu videlo se da su se malo mučili sa odbranom i u svakoj sledećoj su dozvoljavali mnogo šansi protivniku, jedino Verder nije uspeo da to iskoristi.

Bajern je zbog obaveza u Superkupu Nemačke odložio prvo kolo DFB Kupa gde treba da gostuje ekipi Prusen Minstera.

Posle ove utakmice, Bajern će imati dve utakmice svake nedelje do sledeće međunarodne pauze. Sledeće nedelje dočekuju Mančester junajted u Ligi šampiona.

Otkako je Ćabi Alonso došao i preuzeo posao u oktobru prošle godine, nastupio je preporod Leverkuzena koji je Bundesligu završio na šestom mestu iako je bio 17. u trenutku kada je nekadašnji reprezentativac Španije preuzeo užarenu klupu.

Bajer igra ozbiljan i kvalitetan fudbal pod vođstvom slavnog Baska, ali što je navijačima ovog kluba možda i najbitnije - atraktivan. Na četiri zvanična meča ove sezone postigli su 19 golova ili gotovo pet po utakmici, a u prvenstvu taj prosek je 3,67. Veliki udeo u napadu ima nova akvizicija Viktor Bonifaće koji je po dolasku iz Rojal union ovog leta već upisao četiri gola i dve asistencije.

Iako se može reći da je u drugom i trećem kolu Leverkuzen imao lakši posao jer je gostovao Menhengladbahu pa dočekao Darmštat, ova ekipa je na otvaranju Bundeslige imala težak ispit u vidu gostovanja Red bul Lajpciga na Baj Areni i rešila ga je pobedom od 3:2, lakšom nego što to rezultat sugeriše.

U prvoj utakmici sezone, izabranici Šabija Alonsa iživljavali su se nad četvrtoligašem Tevtonijom Otensen koju su isprašili sa 8:0. Da se ove godine neće šaliti Leverkuzen je pokazao i u predsezoni kada je sa 4:0 deklasirao osvajača Lige konferencija Vest hem. 

Pred početak reprezentativne pauze "farmaceuti" su odradili prijateljski meč sa Alemanijom Ahen i pobedili sa 4:2. Već u 26. minutu bilo je 4:0, a "zlatice" su poraz ublažile sa dva kasna gola u 83. i 85. minutu.

Ako ostane neporažen u Minhenu pred Bajerom su sigurno lepi dani na vrhu tabele Bundeslige jer mu u nastavku prvenstva slede susreti sa ekipama skromnijih kapaciteta - Hajdenhajma, Majnca i Kelna.

Kako danas, tako i istorijski gledano, ovo su dve najatraktivnije ekipe u Nemačkoj i na njihovim duelima gotovo bez izuzetka pada veliki broj golova. Tako je bilo na 12 od prethodnih 14 susreta koji su ušli u 3+, a isto toliko puta došla je igra "oba tima daju gol. Čak je na devet od tih 14 utakmica bilo 4+ pa nema razloga da i ovog petka na Alijanc areni ne bude "kiša golova".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu