RAJO SE JOŠ OPORAVLJA OD "SEDMICE": Alaves mora da "proradi" u gostima

O. M.

15. 09. 2023. u 08:30

RAJO VALjEKANO i Alaves otvaraju peto kolo španske La lige. Utakmica je na programu u petak od 21 čas na stadionu Nuevo kampo de Valjekas.

РАЈО СЕ ЈОШ ОПОРАВЉА ОД СЕДМИЦЕ: Алавес мора да проради у гостима

EPA/ALBERTO MARTIN

U poslednjem kolu Rajo je izgubio sa 1:0 na gostovanju Betisu. Jedini gol na meču primili su u 53. minutu, a strelac je bio Vilijan Žoze. Bio je to drugi uzastopni poraz ekipe Fransiska Vilčeza pošto su prethodno doživeli rezultatsku katastrofu od Atletiko Madrida koji im je "uvalio" sedam golova. Taj najteži prvenstveni poraz u istoriji Raja je "jorgandžijama" doneo poziciju koja garantuje plasman u Ligu šampiona, iako je o tome naravno u ovom trenutku prerano razmišljati.

Prošle nedelje, pred početak reprezentativne pauze, Rajo je u prijateljskoj utakmici gostovao Alkorkonu i odigrao nerešeno 2:2. Vodili su sa 2:0, ali je domaća ekipa smanjila odmah posle drugog gola gostiju, pa stigla do poravnanja pred kraj utakmice.

Za razliku od Raja, koji je počeo sa dve pobede pa nastavio sa dva poraza, Alaves igra po principu toplo-hladno ili preciznije rečeno, kod kuće pobeđuje a u gostima gubi. Zanimljivo je da su u sve četiri utakmice u kojima je Alaves nastupio domaćini pobeđivali sa golom prednosti, a najviše, čak sedam pogodaka, viđeno je u pobedi nad Seviljom od 4:3 i to posle niza preokreta. Domaći su vodili sa 1:0, pa gosti poveli sa 2:1, a Alaves opet preokrenuo na 4:2 pre nego što je konačnih 4:3 postavio Mir u sedmom minutu zaustavnog vremena.

U poslednjoj utakmici Alaves je na svom terenu pobedio Valensiju sa 1:0. Već u petom minutu dosuđen im je jedanaesterac, koji Kike Garsija nije uspeo da realizuje, međutim nespretnom reakcijom štopera gostujućeg tima koja je rezultirala autogolom, domaćin je stigao do vođstva koje je zadržao do kraja utakmice. Trener plavo-belih Luis Garsija nije bio preoštar prema svom prezimenjaku nakon promašenog penala, nego je pohvalio njegov odnos prema igri posle kiksa, što znači da će on i dalje ostati izvođač udaraca sa bele tačke.

Alaves će biti bez usluga pozajmljenog napadača Atletiko Madrida Đulijana Simeonea zbog teške povrede skočnog zgloba koju je zadobio tokom predsezone. 

Ambicije kluba iz Vitorije ove sezone ne idu dalje od opstanka, ali ako žele da traju duže od jednog leta u elitnom razredu španskog fudbala moraće da igraju mnogo bolje na strani nego prošle sezone u popularnoj Segundi kada su osvojili samo tri boda protiv ekipa iz gornjeg dela tabele.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave