MANČESTER SE BAŠ MUČI: Može li Brajton do nova tri boda na ''Old trafordu''?

V.M.

16. 09. 2023. u 08:05

U jednoj od zanimljivijih utakmica petog kola Premijer lige, Junajted će dočekati razigrane ''galebove'' (16:00).

МАНЧЕСТЕР СЕ БАШ МУЧИ: Може ли Брајтон до нова три бода на Олд трафорду?

Foto Profimedia

Velikan iz Mančestera se baš muči na startu nove sezone, izgleda neubedljivo na terenu, a i izvan njega ga drmaju veliki skandali. Osvojio je samo šest bodova do sada, nalazi se na razočaravajućem 11. mestu i sve je veći pritisak na treneru Eriku ten Hagu da proizvede dobre rezultate.

U poslednjem kolu Junajted je u velikom derbiju na ''Emirejtsu'' poražen od strane Arsenala (3:1). ''Crveni đavoli'' su pri rezultatu 1:1 proslavili gol Garnača u 88. minutu koji je poništen zbog ofsajda, a nakon toga su Rajs i Žezus doneli vredna tri boda ''tobdžijama''.

Još problema usledilo je nakon meča kada je Ten Hag izjavio da je Džejdona Sanča izostavio iz postave zvog loših nastupa na treninzima, nekoliko sati kasnije krilni napadač je na društvenim mrežama negirao da je to istina, rekavši da je trenirao kao i uvek do sada i da to sigurno nije razlog zbog toga, a juče je stigla vest da je bivši reprezentativac engleske odstranjen iz tima.

Pored njega,  Brazilac Entoni već dugo ima probleme na sudu zbog seksualnih optužbi i dok se to ne reši neće biti na raspolaganju holandskom stručnjaku.

Potpuno je drugačija situacija u Brajtonu koji je u dosadašnjem toku Premijer lige ostvario tri pobede uz jedan jedini poraz koji mu je naneo Vest Hem (1:3).

Pred pauzu ''galebovi'' su pred svojim navijačim savladali Njukasl sa 3:1, a najviše se istakao mladi Evan Ferugson sa tri postignuta pogotka kojima je postao prvi osamnaestogodišnjak u 21. veku koji je koji je ostvario het-trik na jednom meču Premijer lige.

Iako su preko leta ostali bez nosioca igre Kajseda i Makalistera, Roberto de Zerbi radi sjajan posao i očekuje se da se njegovi izabranici ponovo bore za neko od mesta u vrhu tabele.

Sledeče nedelje će oba tima započeti svoje avanture u Evropi, Mančester će imati pakleno gostovanje Bajernu u Minhenu, dok će Brajton svoj evropski debi imati na ''Ameksu'' protiv AEK-a.

Današnji rivali su se prošle sezone sastajali tri puta. Brajton je slavio u oba navrata u Premijer ligi (2:1, 1:0), dok je Junajted bio uspešniji posle boljeg izvođenja penala u polufinalu FA kupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove