ATLETIKO DOMINIRAO U DERBIJU PROTIV REALA: Može li po prvi put ove sezone da veže dve ligaške pobede?

V.M.

28. 09. 2023. u 11:49 >> 11:49

U večernjem terminu od 21.30 Osasuna će dočekati četu Čola Simeonea u utakmici koja zatvara sedmo kolo Primere.

АТЛЕТИКО ДОМИНИРАО У ДЕРБИЈУ ПРОТИВ РЕАЛА: Може ли по први пут ове сезоне да веже две лигашке победе?

Foto Profimedia

Nakon velike pobede nad Realom u gradskom derbiju, fudbaleri Atletika će pokušati da osvoje nova tri boda protiv domaćina koji ne zna za trijumf na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima. 

Nakon što je prošle sezone obezbedila impresivno sedmo mesto i stigla do finala Kupa kralja, Osasuna je pretrpela težak početak nove kampanje, pobedivši na samo dve od prvih osam utakmica u svim takmičenjima.

Domaćin je mesec septembar počeo uzastopnim porazima u La ligi od Barselone i Hetafea pre nego što je proteklog vikenda odigrao nerešeno bez golova sa Seviljom, a pored toga su ostali i bez Evrope jer ih je u plej-ofu za Ligu konferencija porazio Bešitkaš.

Četa Jagobe Arasatea je pala na 11. mesto Primere, a u ovoj ranoj fazi nalaze se na tri boda iznad zone ispadanja, kao i na tri boda zaostatka za večerašnjim rivalom koji je na petom mestu.

Atletiko Madrid putuje na ''Sadar'' u sjajnom raspoloženju nakon što je u nedelju uveče pobedio Real Madrid rezultatom 3:1 prekinuvši niz od tri utakmice bez trijumfa nad gradskim rivalom.

Dva gola u uvodnih 18 minuta Alvara Morate i Antoana Grizmana dovela su ''jorgandžije'' do kontrole utakmice, pre nego što je precizan udarac Tonija Kroosa deset minuta pre poluvremena vratio nadu ''blankosima''.

Međutim, govor Čola Simeonea na pauzi je verovatno bio inspirativan jer njegovim izabranicima nije trebalo dugo da povrate prednost od dva gola, pošto je Morata zatresao mrežu samo 30 sekundi nakon starta drugog dela igre, a Atletiko je na kraju izdržao i ostvario impresivan trijumf u derbiju.

Dijego Simeone sada ima zadatak da pronađe konstantnost za svoju ekipu, koja je prethodno pobedila Rajo Valjekano sa 7:0, izgubila 3:0 od Valensije i remizirala 1:1 sa Lacijom na otvaranju grupne faze Lige šampiona.

''Jorgandžije'' će biti uverene da mogu do druge uzastopne pobede u La Ligi po prvi put ove sezone pošto su pobedili u svakom od poslednjih deset obračuna sa Osasunom, ostvarivši impresivnu gol-razliku na minulih pet utakmica na ''Sadaru'', 15:1.

Domaćini će biti bez Monkajole i Brašanca, dok je pod upitnikom Garsija, a sa druge strane sigurno neće biti Sojunčua, Lemara, De Paula, Reinilda i Vitola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)