MNOGO JE DERBIJA, JEDAN JE SUPERKALSIKO: "Milionere" čeka pakao "Bombonjere", proletos je završeno sa sedam crvenih kartona

O. M.

01. 10. 2023. u 09:21

OVE nedelje od 19 časova po srednjeevropskom vremenu oči svih fudbalskih zaljubljenika širom sveta biće usmerene ka jednoj bombonjeri.

МНОГО ЈЕ ДЕРБИЈА, ЈЕДАН ЈЕ СУПЕРКАЛСИКО: Милионере чека пакао Бомбоњере, пролетос је завршено са седам црвених картона

Foto: Profimedia

Stadion "Alberto Hose Armando" koji je u celom svetu poznatiji po nadimku "La bombonjera" ugostiće najveći derbi svetskog fudbala, sudar argentinskih giganata Boke juniors i River plejta. Meč se igra u okviru Liga kupa Argentine. 

Poslednji put kada su igrali završilo se sa sedam crvenih kartona. River je golom Borhe iz penala poveo sa 1:0 u trećem minutu zaustavnog vremena, a onda je nastupilo ludilo, iako se sve dešavalo u sezoni u kojoj je River bez problema osvojio titulu sa čak 17 bodova prednosti nad najvećim rivalom. A godinu pre toga, Boka je došla do titule u poslednjem kolu i to zahvaljujući bodu koji je osvojio River na gostovanju Rasingu, koji je promašio penal u 90. minutu...

Ova dva tima nisu u istoj grupi Liga kupa Argentine, ali je sistrem takmičenja takav da se u jednom kolu sastaju ekipe iz različitih grupa i to kolo uvek obiluje lokalnim i tradicionalnim derbijima. Tako se u ovoj rundi sastaju, ili su se već sastali, rivali iz šireg područja Buenos Ajresa: Rasing i Independijente (derbi Avelanede), San Lorenco - Hurakan (Portenjo derbi), Banfild Lanus (Derbi juga), ali i derbiji iz unutrašnjosti: Rosario - Njuels, Kolon - Union (Santa Fe), Estudijantes - Himnasija (La Plata) i Belgrano - Taljeres (Kordoba).

Boka u ovaj Superklasiko, 260. zvanični, ulazi posle remija u prvoj utakmici polufinala Kopa libertadores sa Palmeirasom (0:0). Prethodno je u Lgia kupu odigrlaa 1:1 sa Lanusom. Boka je u nezavidnom položaju, pošto još nije obezbedila plasman u Kopa Libertadores sledeće sezone. Ima još dve šanse, da osvoji Kopa Libertadores ili da bude najbolje plasirani tim u Liga kupu koji još nije obezbedio plasman preko Primera lige.

River je učešće u kopa Libertadores završio u osmini finala odakle ga je eliminisao brazilski Internacional, potencijalni rival Boke u finalu (u prvom meču polufinala igrao 2:2 sa Fluminenseom). U Liga kupu je odigroa nerešeno na gostovanju Banfildu.

prošle godine u ovom takmičenju igrali su na Monumentalu a Boka je slavila golom Sebastijana Vilje. Boka je na kraju osvojila titulu, a River je ispao u četvrtfinalu. Bila je to druga titula "đenoveza" u ovom relativno novom takmičenju. Osnovano je 2020. godine a osim boke jedini osvajač je Kolon.

River još nema pobedu nar Bokom u Liga kupu, pre jedine pobede Boke, tri puta su igrali nerešeno - jednom u četvrtfialu kada je boka bila bolja na penale, ali baš te sezone je Kolon osvojio pehar.

Poslednja tri susreta najvećih rivala završena su nečijom pobedom od 1:0, možda je vreme da se danas strelci raspucaju.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene