OBRAČUN SRBA U TORINU: Vlahović pod znakom pitanja za ''Derbi dela Mole''

V.M.

07. 10. 2023. u 14:20 >> 14:20

U velikom gradskom derbiju fudbaleri Juventusa će od 18 časova dočekati Torino.

ОБРАЧУН СРБА У ТОРИНУ: Влаховић под знаком питања за Дерби дела Моле

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je savladao Leće sa 1:0, Juve je gostovao Atalanti i može se reći da je jedva izvukao bod iz Bergama. ''Boginja provincije'' je bila konkretnija tokom čitavog meča, stvarala je šanse, ali ''stara dama'' je uspela da sačuva svoju mrežu pre svega zbog sjajnih intervencija golmana Šćešnog (0:0).

Alegri na tom meču nije mogao da računa na Vlahovića i Arkadijuša Milika, pa je društvo u napadu Kjezi pravio Kean te je razumljivo zašto nisu puno pretili golu Atalante.

Iako domaćin nije napadački baš potentan ove sezone, ima dosta dobar defanzivan rekord i na čak četiri od sedam odigranih utakmica nije primio gol.

Vetar u leđa Juventusu daće činjenica da nije izgubio na poslednjih 18 duela sa gradskim rivalom, a na tim utakmicama je ostvario impresivnih 14 pobeda.

''Stara dama'' je trenutno četvrta na tabeli i zaostaje četiri boda za vodećim dvojcem, Milanom i Interom.

Alegri će imati velike glavobolje oko sastavljanja tima jer se i dalje ne zna da li će Dušan Vlahović nastupiti, a uz njega je neizvestan i Kjeza tako da se može desiti da ''bjankorosi'' izađu na teren bez strelaca osam od svojih 12 golova u Kalču ove sezone.

Torino se pridružio Juveu u odigravanju remija bez golova prošle nedelje, kada nisu uspeli da slome otpor Verone. Kao rezultat toga, ''bikovi'' sada nisu postigli pogodak na tri od svojih prvih sedam mečeva, a poslednji put kada su zatresli mrežu bilo je pre dve nedelje protiv Rome kada je Duvan Zapata pri kraju susreta doneo bod svom timu.

Izabranici Ivana Jurića su osvojili samo jedan poen na poslednje tri utakmice, tako da u dosta lošem ritmu dočekuju derbi, ali dobre igre sa starta prvenstva ih drže na sredini tabele.

Večeras će u Torinu Srbi biti u glavnim ulozima, ako izuzmemo Vlahovića čak četiri naša reprezentativca bi mogla da se nađu na terenu. 

Filip Kostić brani ''crno-bele'' boje, dok su sa druge strane u postavi standradni Ilić, Radonjić i Vanja Milinković-Savić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-1 (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)