GOLEADA NA OSTVRU: Hoće li Liverpul konačno pokoriti ''Ameks''?

V.M.

08. 10. 2023. u 08:56

U obračunu gornjeg doma Premijer lige, fudbaleri Brajtona će ugostiiti redse od 15 časova.

ГОЛЕАДА НА ОСТВРУ: Хоће ли Ливерпул коначно покорити Амекс?

Tanjug/AP

De Zerbijeva četa se nalazi u negativnoj seriju od tri utakmice bez pobede pred gostovanje Liverpula, ispali su od Čelsija u Liga kupu (0:1), Vila ih je ''osramotila'' proteklog vikenda (1:6), a preko nedelje su remizirali sa Marseljom u Ligi Evrope (2:2).

Delovalo je da će ''galebovi'' ostati bez bodova i u Francuskoj jer su gubili sa 0:2, ali pogocima Grosa i Žoaa Pedra su se rezultatski vratili u meč u drugom poluvremenu i tako su osvojili svoj prvi evropski poen u istoriji kluba.

Brajton je trenutno šesti na tabeli, što je i dalje jako dobar plasman, ali ono što brine italijanskog stručnjaka je slaba defanzivna igra njegove ekipe koja je u svim takmičenjima kombinovano već primila 20 golova.

Zbog toga će biti mali šok saznanje da domaćini ove sezone nisu uspeli nijednom da sačuvaju svoju mrežu (0 ''klin šitova''), ali nakon uzastopnih trijumfa nad Njukaslom i Bornmutom na ''Ameksu'', ''galebovi'' bi sada mogli da ostvare tri premijerligaške pobede kod kuće, a vredi napomenuti i da su napadački baš raspoloženi pred svojim navijačima, 13 pogodaka na pet utakmica.

Sa druge strane, Liverpulu se u glavi i dalje ''vrzma'' poraz od Totenhema (1:2) od proteklog vikenda. Klop je izjavio da je najpravednije da se taj meč ponovo zbog brojnih sudijskih greški koje su išle u korist ''pevaca'', a ''redse'' dodatno boli to što se ekipa iz severnog Londona trenutno nalazi na prvom mestu posle jučerašnjeg trijumfa nad Lutonom, a to su lako mogli biti oni jer zaostaju samo četiri boda za njima.

Tim porazom, prekinuta je serija gostiju od osam premijerligaških utakmica na strani bez poraza, ali Klopova četa će morati da pronađe način da zaborave taj meč pred teško gostovanje na ''Ameksu''.

Dobar početak za to bio je trijumf u okviru Lige Evrope sredinom nedelje kada su izabranici nemačkog stručnjaka u dosta dobrom meču savladali Rojan Union sa 2:0 golovima Rajana Gravenberča i Dioga Žote.

Koliko će ovaj meč biti težak za Liverpul dovoljno govori to da prošle sezone nisu imali rešenje za Brajton koji ih je dva puta savladao na ''Ameksu'' (3:0, 2:1), a na ''Enfildu'' je viđen remi (3:3).

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Ensisa, Estupinjana i Moldera, dok je kod gosituju teža situacija i na jug Engleske dolaze bez Tijaga, Bajčetića, Džounsa, Žote i Kelehera, a pod velikim upitnikom je Kodi Gakpo koji je protiv Totenhema ranije završio meč zbog povrede koju je zaradio prilikom postizanja gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana