HRVATSKA OD GOTOVOG NAPRAVILA VERESIJU: Novi kiks je može koštati plasmana na Evropsko prvenstvo!

V.M.

15. 10. 2023. u 09:54 >> 09:54

U utakmici koja može dosta toga odlučiti oko toga ko će u Nemačku idućeg leta, Vels će dočekati Hrvatsku (20:45).

ХРВАТСКА ОД ГОТОВОГ НАПРАВИЛА ВЕРЕСИЈУ: Нови кикс је може коштати пласмана на Европско првенство!

Foto AP

Domaćini su trenutno četvrti na tabeli grupe ''D'', ali zaostaju samo tri boda za gostima koji su pre par dana prvim porazom na svom terenu u istoriji kvalifikacija za Euro pali na drugo mesto i svoj put u Nemačku stavili pod znak pitanja.

Vels i Hrvatska imaju po jednu odigranu utakmicu manje od ostalih nacija u grupi ''D'', a taj meč će biti ovaj večerašnji pred prepunim stadionom u Kardifu.

Nakon što je gost u četvrtak izgubio na svom terenu od Turske, ''Zmajevi'' bi i dalje mogli da se ušunjaju na neko od prva dva mesta, ali će im verovatno biti potrebno da pored ovog meča slave i na preostala dva protiv Jermenije i Turske kako bi se automatski plasirali na Euro.

Ako mu to ne pođe za rukom, Vels bi mogao da se nađe u Nemačkoj sledećeg leta preko plej-ofa koji se igra u martu, kao što je bio slučaj sa svetskim prvenstvom kada su u plej-ofu bili bolji od Ukrajine (1:0).

Domaćini su preko nedelje rutinski savladali Gibraltar u priajteljskom meču sa 4:0, a menadžer Pejdž će se i dalje nadati da njegov tim može da odbaci uspomene na junski poraz kod kuće od Jermenije i da izvuče poraz protiv osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu.

Lideri grupe ''D'' su se sukobili u Osijeku u četvrtak uveče, pri čemu su obe ekipe imale po 10 bodova, međutim, Hrvatska je odigrala meč manje i imala psihološku prednost od pobede u Turskoj nekoliko meseci ranije.

Hrvatska nije poražena kod kuće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pre nego što je Turska došla u grad pod vođstvom novog selektora Vinćenca Montele, ali nakon što je Baris Alper Jilmaz maksimalno iskoristio grešku Dominika Livakovića u 30. minutu, domaćini nisu mogli da se oporave.

Nakon nekoliko dobrih šansi i poništenja penala putem VAR pregleda, kockasti su poraženi, tako da ako žele da izbegnu potrebu za nekoliko bodova iz novembarskih utakmica protiv Letonije i Jermenije, pobeda u Velsu je imperativ.

Iako ne osiguraju mesto na Euro preko kvalifikacija, zbog svojih sjajnih igara u Ligi nacija gde su dogurali do finala, imaće mesto u plej-ofu.

Ovi timovi su igrali na startu kvalifikacija i tada je viđena podela bodova na ''Poljudu'', 1:1.

Domaćini će biti bez Džonsona i Remzija, dok će kod gosta izostati Perišić, Kramarić i Ivanušec.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!