ISLANĐANIMA OSTALA SAMO NADA: Lihtenštajn još uvek bez osvojenog boda

O. M.

16. 10. 2023. u 13:00

ISLAND dočekuje Lihtenštajn u osmom kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2024. Utakmica se igra u Rejkjaviku od 20 časova i 45 minuta.

ИСЛАНЂАНИМА ОСТАЛА САМО НАДА: Лихтенштајн још увек без освојеног бода

Profimedia

Domaća reprezentacija je izgubila realne šanse za plasman na Završni turnir u Nemačkoj, pošto joj u novembarskom prozoru sledi gostovanje dvema najboljim ekipama u grupi, Portugalu i Slovačkoj. Čak i sa sve tri pobede do kraja i ta teoretska šansa bi nestala ukoliko Slovačka danas u drugoj utakmici ove grupe pobedi Luksembrug.

U petak je Island dočekao Luksemburg i posle apsolutne dominacije na terenu uspeo samo da osvoji bod. Prethodno, u septembarskom prozoru Island je savladao ekipu Bosne i Hercegovine, što je koštalo posla tadašnjeg selektora naših suseda Faruka Hadžibegića. 

U prvoj utakmici u Vaducu Island je pobedio sa čak 7:0. 

Lihtenštajn je kao i prethodnih godina topovska hrana, ali kako se stvari do sada razvijaju, ovo bi mogla da bude njihova prva kampanja kvalifikacija za Euro bez osvojenog boda. To im se do sada dešavalo samo u kvalfikacijama za svetska prvenstva.

Uspeli su da postignu samo jedan gol i to u porazu 2:1 od Bosne i Hercegovine, ali im to nije bila najbolja partija u ovim kvalifikacijama, nego poraz sa 1:0 od Slovačke, gde su bili bliži bodu.

U poslednjem kolu dočekaće Luksemburg koji je nekada bio u njihovom kvalitativnom rangu, ali su "crveni lavovi" odskočili i sada se bore čak za odlazak na Euro.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 4+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)