BODE OVERAVA TITULU: ''Žuta horda'' uhvatila zalet u završnici prvenstva

V.M.

30. 10. 2023. u 09:45

U poslednjoj utakmici 26. kola norveškog prvenstva, prvoplasirani Bode Glimt ima priliku da napravi veliki korak ka tituli pred svojim navijačima kada od 18:30 dočeka Lilestrem.

БОДЕ ОВЕРАВА ТИТУЛУ: Жута хорда ухватила залет у завршници првенства

Foto Profimedia

Nakon što je 2020. i 2021. osvajao titule, domaćin je prošle sezone bio drugi iza Moldea, ali sada ima odličnu priliku da se vrati na tron norveškog fudbala.

Osvojio je 58 bodova i četiri kola pre kraja ima šest poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Bran koji je odigrao meč više od lidera, tako da bi ''žuta horda'' trijumfom na večerašnjem duelu napravila ogroman korak ka tituli.

Bode je uhvatio zalet u pravo vreme i ovaj duel dočekuje u seriji od četiri vezana trijumfa. Taj niz je započeo protiv Valerenge, a posle toga je bio bolji od Stromgosdeta, Moldea i Sandefjorda.

Izabranici Ketila Knutsena su napadački veoma raspoloženi, postigli su 66 pogodaka do sada, ubedljivo najviše u ligi, što je jedan od glavnih razloga za uspeh koji je nadomak ruku domaćina

Sa druge strane, Lilestrem nema za šta da se bori. Šesti je na tabeli i sa 39 sakupljenih poena ne mogu da se priključe borbi za Evropu i svakako su daleko od zone ispadanja.

U prošlom kolu savaldali su Valerengu (2:0) i tako su prekinuli niz od dva vezana poraza.

Gosti takođe igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka, o čemu svedoči njihova gol-razlika 43:37.

Na prvom ovosezonskom duelu današnji rivala slavio je Bode sa 2:1, a mi očekujemo da to ponovo učini.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)