GOLEADA U NAJAVI: Lajpcig postigao 12 pogodaka na poslednje tri utakmice!

V.M.

31. 10. 2023. u 11:25 >> 11:25

U šesnaestini finala nemačkog kupa gledaćemo bundesligaški derbi između Volfsburga i Lajpciga. Meč se igra na ''Folksvagen areni'' sa početkom u 18 časova.

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Лајпциг постигао 12 погодака на последње три утакмице!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon veoma solidnog otvaranja sezone i osvojenih devet bodova u uvodna četiri kola, Volfsburg je totalno pao u formi i nalazi se u negativnoj seriji od tri vezana poraza.

Taj loš niz je započeo Štutgart (1:3), a zatim su se kod vukova ''naplatili'' Leverkuzen (1:2) i Augzburg (2:3). 

Zanimljivo je da Volfsburg i dalje nije odigrao nijedan remi u novoj kampanji i sa 12 osvojenih bodova zauzima deveto mesto na tabeli Bundeslige.

Volfsburg igra napadački fudbal od kada ga je preuzeo Niko Kovač, a to je slučaj i ove sezone jer je na devet njegovih utakmica viđeno 27 golova, tačno tri u proseku.

Što se tiče kupa, ''zeleni'' su na otvaranju takmičenja bili ubedljivi protiv Makabi Berlina, 6:0.

Potpuno je drugačija situacija u redovima gostiju koji su nakon reprezentativne pauze nanizali tri uzastopne pobede i u odličnoj atmosferi dolaze na ''Folksvagen arenu''.

Pobednički niz je započeo protiv Darmštata, a zatim je bio bolji od Crvene zvezde i Kelna. Na tri pomenuta susreta pokazao je sav napadački potencijal koji poseduje jer je čak 12 puta tresao mrežu protinvika.

Generalno gledano ''crveni bikovi'' igraju veoma dobro ove sezone i doživeli su samo jedan poraz kada ih je savladao lider Bundeslige, Bajer Leverkuzen.

Trenutno su peti na tabeli nemačkog prvenstva sa 20 osvojenih bodova, što je samo pet manje od pomenutih ''farmaceuta''.

Izabranicima Marka Rozea veoma dobro ide i u Ligi šampiona gde su sa šest osvojenih bodova iz tri uvodna kola drugi u grupi ''G''' i imaju velike šanse da se plasiraju u nokaut fazu takmičenja.

Lajpcigu leži današnji rival pošto ga je pobeđivao na poslednja tri međusobna duela dva puta po 2:0, dok je sredinom februara bilo 3:0.

Na startu kupa su teže nego što je očekivano slavili protiv niželigaša Vehena sa 3:2.

Večeras ćemo gledati duel između dve napadački raspoložene ekipe koje postižu veliki broj pogodaka, a ako na to dodamo golgetersku formu u kojoj se Lajpcig nalazi očekujemo da se mreže tresu na ''Folksvagen areni''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)