KOLIKO ŽIVOTA IMA TEN HAG? Holandski stručnjak pod enormnim pritiskom posle poraza u velikom derbiju

V.M.

01. 11. 2023. u 15:13 >> 15:13

U poslednjoj utakmici osmine finala EFL kupa, gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala kada Mančester junajted dočeka Njukasl (21.15).

КОЛИКО ЖИВОТА ИМА ТЕН ХАГ? Холандски стручњак под енормним притиском после пораза у великом дербију

Tanjug/AP

Domaći izgledaju veoma loše na terenu, a još jednu potvrdu toga videli smo za vikend kada se gradski rival Siti prošetao do pobede na ''Old trafordu'' (0:3).

Junajted je izgledao inferiorno na terenu, a najveće kritike za to idu menadžeru Eriku ten Hagu. Nakon veoma dobrih partija prošle sezone, Holanđanin kao da je potpuno pogubio konce i nikako da pronađe način da prodrma ''crvene đavole'' koji su najavljivali borbu za titulu, a posle deset kola se nalaze na osmom mestu u Premijer ligi.

Mančesteru loše ide i u Ligi šampiona, treći je u grupi ''A'' sa tri osvojena boda, a i njih ima zahvaljujući Onani koji je protiv Kopenhagena u sudijskoj nadoknadi odbranio penal i tako sačuvao konačnih 1:0. To je bio još jedan pokazatelj da i kada Junajted trijumfuje, on to radi sa velikim mukama i izgleda veoma slabo na terenu.

Pitanje je koliko će strpljenja još klub imati sa Erikom ten Hagom i kruže priče po engleskim medijima da će četiri naredne utakmice koje predstoje reprezenativnoj pauzi (Njukasl, Fulam, Kopenhagen, Luton) odrediti sudbinu bivšeg trenera Ajaksa.

Sa druge strane, nešto bolje ide Njukaslu koji je trenutno šesti na tabeli Premijer lige, ali je za vikend propustio da se vrati u vrh tabele kada je dva puta ispuštao prednost protiv Vulvsa (2:2).

''Svrake'' su ove sezone napadački raspoložene, imaju jedan od najboljih napada lige sa 26 postignutih pogodaka i veoma dobru gol-razliku 26:11, za raliku od današnjeg rivala koji ne pamti kada je imao goru, 11:16.

Ipak, Njuka je neporažena poslednjih šest utakmica u Premijer ligi, tako da se četa Edija Haua nalazi u uzlaznoj formi pred ovaj duel.

Nakon 20 godina odsustva, ''crno-beli'' su se vratili u Ligu šampiona gde se nalaze u popularnoj ''grupi smrti'' sa PSŽ-om, Milanom i Dortmundom. Osvojili su četiri boda na tri utakmice i očekuje ih velika borba za plasman u narednu fazu.

Ako pogledamo EFL kup, oba tima su ostvarila rutinske trijumfe u prvom kolu. Njukasl je bio bolji od Sitija (1:0), dok je Mančester bio ubedljiviji protiv Kristal palasa (3:0).

Zanimljivo je da su se ovi timovi susreli u finalu Karabao kupa prošle sezone i tada je Junajted osvojio trofej golovima Kazemira i Rašforda (2:0).

Oba menadžera imaju problema za izostancima, kod domaćina neće biti Malasije, Martineza i Šoa, dok će gosti biti bez usluga Botmana, Isaka, Tonalija, Barnsa, Marfija i Andersona.

Verujemo da ćemo gledati jedan tvrđi meč, pošto na poslednja četiri duela ovih timova nisu pala više od dva gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona