"TREŠNJICAMA" JOŠ BRIDE OBRAZI OD "DEVETKE": Liverpul igra sve bolje, a "redsi" su i rekorderi Liga kupa

O. M.

01. 11. 2023. u 11:13

ENGLESKI Liga kup stigao je do osmine finala, a jedan od četiri duela premijerligaša igra se u Bornmutu gde domaće "trešnjice" dočekuju Liverpul. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

ТРЕШЊИЦАМА ЈОШ БРИДЕ ОБРАЗИ ОД ДЕВЕТКЕ: Ливерпул игра све боље, а редси су и рекордери Лига купа

FOTO: Tanjug/AP

Ovo je drugi ovosezonski susret istih ekipa koje su u avgustu odigrale prvenstveni meč, a Liverpul je na Enfildu pobedio sa 3:1 iako je imao igrača manje poslednjih pola sata.

Domaćin je na putu do osmine finala stigla preko Svonsija i Stouka, dok je Liverpul igrao samo prethodnu rundu u kojoj je eliminisao Lester.

Bornmut je prošle sezone izbegao ispadanje iz Premijer lige zahvaljujući dobroj formi početkom sezone, dok su u nastavku vezali nekoliko poraza. Ova sezona počela je loše za "trešnjice" koje su u prvih šest kola sakupile samo deset bodova. 

Prošle sezone zaustavljeni su u osmini finala Liga kupa od Njukasla koji je na svom Sent Džejms parku odneo minimalnu pobedu od 1:0.

U poslednjem kolu Premijer lige pobedili su Barnli sa 2:1, iako su gubili 1:0 od 11. minuta. Izjednačili su deset minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je Biling u 76. minutu. Bio je to prvi trijumf ove ekipe u tekućoj sezoni posle šest poraza i tri remija.

Izgubili su u poslednjih mesec dana od Vulvsa 2:1, Evertona 3:0 i Arsenala 4:0. 

Prošle godine su u Premijer ligi savladali Liverpul kod kuće sa 1:0 golom Bilinga. Pre toga vezali su sedam poraza, a neposredni je bio onaj ponižavajući od 9:0.

Liverpul je popravio formu u poslednje vreme. Prošlog vikenda su pobedili Notingem Forest sa 3:0. Dijego Žota je pogodio u 31, Darvin Nunjez je u 35. minutu udvostručio prednost "redsa", a konačan rezulta postavio je Mo Salah u 77. minutu.

U prethodnom kolu "redsi" su pobedili Everton u Mersisajd derbiju sa 2:0, a u Ligi Evrope deklasirali su Tuluz sa 5:1.

U EFL kupu Liverpul je do ove faze stigao pobedom protiv Lestera 3:1. Prošle godine i oni su poput današnjih domaćina ispali u ovoj fazi takmičenja, a poslednji put su osvojili ovaj trofej pretprošle sezone kada su na penale bili bolji od Čelsija. Liverpul je inače sa devet titula najtrofejniji tim u Liga kupu Engleske.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 2,05) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)