OBRAČUN VELIKANA: Dinamo se vraća na vrh posle 19 godina pauze?

V.M.

02. 11. 2023. u 08:51

U zaostaloj utakmici 19. kola beloruskog prvenstva, sasataće se dva najtorfenija ondašnja kluba, Dinamo Minsk i BATE Borisov. Utakmica se igra u prestonici sa startom od 16:45.

ОБРАЧУН ВЕЛИКАНА: Динамо се враћа на врх после 19 година паузе?

Foto Profimedia

Dinamo je svoju poslednju titulu osvojio 2004. godine i sada ima odličnu priliku da se nakon 19 godina vrati na vrh beloruskog fudbala. 

Četiri kola pre kraja, domaćin je prvi na tabeli sa četiri boda vipka od drugoplasiranog Nemana, a uz to je odigrao meč manje od najbližeg pratioca.

''Plavo-beli'' se nalaze u fantastičnoj seriji od osam vezanih ligaških pobeda, a poslednja ''žrtva'' bio im je gradski rival Minsk kojeg su savladali rezultaotm 1:0.

Od kada je Dinamo osvojio svoju poslednju titulu, imperiju u Belorusiji je napravio BATE koji je čak 13 puta postajao prvak države. 

Ipak, ove godine nije u kontenciji za tron i šesti je na tabeli, tako da jedino može da se bori za plasman u Evropu jer mu trećeplasirani Torpedo beži četiri boda.

Na poslednjem duelu, ''žuto-plavi'' su u goleadi savladali Sluck sa 4:3.

Danas ćemo gledati duel jednih od najboljih napada lige, Dinamo je čak 57 puta tresao mrežu, dok je BATE postigao 38 pogodaka.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu lider je slavio sa 3:1 u Borisovu, a mi verujemo da će to uraditi i pred svojim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)