LIVERPUL NASTAVLJA POHOD KA VRHU PREMIJER LIGE: Šeširdžije još nemaju pobedu na svom stadionu

O. M.

05. 11. 2023. u 14:48 >> 14:48

LIVERPUL gostuje Luton taunu u pretposlednjoj utakmici 11. kola engleske Premijer lige. Utakmica na Kenilvort rodu zakazana je za 17 časova.

ЛИВЕРПУЛ НАСТАВЉА ПОХОД КА ВРХУ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Шеширџије још немају победу на свом стадиону

FOTO: Tanjug/AP

"Redsi" su u odličnoj formi. Izabranici Jirgena Klopa poslednji put su poraženi poslednjeg dana septembra i od tada su zabeležili pet pobeda i jedan nerešen rezultat. Kao rezultat toga stigli su na četvrto mest osa 23 boda, tri manje od lidera Totenhema, tima koji im je i naneo taj poslednji poraz. "Pevci" svoj meč ovog kola igraju u ponedeljak, gradski derbi protiv Čelsija, ali Liverpul ni u slučaju pobede nad Lutonom ne bi izbio na deobu prvog mesta jer je trenutni lider Mančester siti koji je već odigrao svoj meč 11. kola.

Iako Klop ima mnogo problema sa povredama, Liverpul i sa rezervistima igra fantastično. Poraz od Totenhema zapravo je jedini u sezoni, a redsi su ubedljivi lideri u svojoj grupi Lige Evrope. U konurenciji Rojal uniona, Tuluza i LASK-a osvojili su maksimalnih devet bodova iz prva tri kola, uz gol-razliku 10:2. Ako za četiri dana savladaju Tuluz u gostima obezbediće, dva kola pre kraja, plasman u drugu fazu takmičenja.

Liverpul je na svakoj utakmici od početka sezone postigao barem po jedan gol. Na svakom gostovnju došla im je igra "oba tima daju gol", a samo na prvom u sezoni, kada ih je dočekao Čelsi, nije bilo 3+.

S druge strane, Luton je, kao što se od novajlije u lgi i očekivalo, u borbi za opstanak i ne ide mu baš najbolje u njoj. Šeširdžije su u zoni ispadanja, na 18. mestu posle 10 kola sa pet bodova. Bornmut im beži samo bod, ali su Everton i Notingem forest već odmakli na plus pet. Da nije još sve izgubljeno govori podatak da su u poslednjih pet kola izabranici Roba Edvardsa osvojili četiri boda i to upravo protiv Evertona (tri) i Foresta (jedan).

Luton još nije pobedio na svom terenu, jedini trijumf do sada ostvario je na Gudison parku. Sa samo devet postignutih golova napad je lošiji deo tima, samo četiri ekipe su uoči ovog kola postigle manje.

Ove dve ekipe nisu se sastajale od januara 2008. godine, a pošto su već decenijama u različitim ligama, imaju samo tri duela u FA kupu. Dva puta je pobedio Liverpul, 5:0 i 5:3, dok je jedan susret završen bez pobednika, 1:1. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2-4 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)