"LISICE" OBARAJU REKORDE: Lester i Lids žele ekspresan povratak u Premijer ligu

O. M.

03. 11. 2023. u 10:46

LIDER engleskog Čempionšipa Lester siti otvara 15. kolo "najjače druge lige na svetu" a ugostiće još jednu ekipu koja želi povratak u Premijer ligu, Lids junajted, Derbi ove runde, a možda i cele sezone igra se ovog petka od 21 čas na Kings pauer stadionu u Lesteru.

ЛИСИЦЕ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Лестер и Лидс желе експресан повратак у Премијер лигу

Foto: Profimedia

"Lisice" su prošlog vikenda teškom mukom izvojevale pobedu na gostovanju Kvins park rendžersu. Poveli su izabranici Enca Mareske u 30. minutu golom Mavididija. Izjednačio je deset minuta kasnije Andre Dozel koji je sredinom drugog dela igre učinio medveđu uslugu svom timu jer je za manje od 30 sekundi zaradio dva žuta kartona posle čega je Lester iskoristio brojčanu prednost na terenu i stigao do 13. pobede u sezoni.

Nikada nijedna ekipa u Čempionšipu nije tako brzo stigla do 39 bodova, Lesteru je za to bilo dovoljno 14 utakmica. Uz taj jedan poraz u prvenstvu, od Hal sitija u petom kolu, "lisice" su ove sezone izgubile još samo od Liverpula u trećem kolu Liga kupa. bilo je 3:1, za Redse na njihovom Enfildu iako su gosti na poluvremenu vodili sa 1:0 golom Makatira.

Iako je Lids treći na tabeli za vodećim Lesterom već zaostaje 14 bodova, a za drugoplasiranim Ipsvičom od koga ima i utakmicu više - devet. Jorkšircima je dakle potrebno da pobede u ovom meču kako bi zadržali priključak na početku sezone za ekipama koje drže mesta koja vode direktno u Premijer ligu.

Ekipa Danijela Farkea možda nije do sada uspela da isprati furioznu formu Lestera i Ipsviča, ali je pokazala više od svih ostalih ekipa u Čempionšipu i zasluženo drži treće mesto. Lids je ove sezone pretrpeo tri poraza, ali sva tri na teškim gostovanjima, dok je jedini kiks eliminacija iz Liga kupa od niželigaša Salforda na penale.

Prošle godine u Premijer ligi Lester je sa 2:0 pobedio Lids kod kuće, dok je u Jorkširu bilo 1:1. Poslednji put u Čempionšipu su igrali 2014. godine, a tada je u Lesteru bilo 0:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,07)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)