OKRŠAJ BIVŠIH ŠAMPIONA EVROPE: Notingem traži izlaz iz krize, Vila nastavak serije dobrih rezultata

O. M.

05. 11. 2023. u 10:34

ASTON VILA gostuje Notingem foredstu u 11. kolu engleske PRemijer lige. Utakmica se igra na Siti graundu od 15 časova.

ОКРШАЈ БИВШИХ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ: Нотингем тражи излаз из кризе, Вила наставак серије добрих резултата

Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Ekipe sa različitim raspoloženjem ulaze u ovaj duel nekadašnjih šampiona Evrope. Domaćin je nanizao šest utakmica bez pobede koje su ga sunovratile na 16. poziciju na tabeli, dok je gost u seriji od šest utakmica bez poraza i nalazi se samo jednu poziciju ispod mesta koje garantuje Ligu šampiona sledeće sezone.

"Šumari" su prošle sezone u ovo vreme bili još gori, sa samo pet bodova na poslednjem mestu pa su nekako izborili opstanak, tako da nema još razloga za paniku na obali reke Trent, ali moraće u skorije vreme nešto da se menja. 

Forest kod kuće nema poraz, ali je poslednju i za sada jedinu pobedu ostvario još u drugom kolu kada mu je na noge došao očajni Šefild junajted. Ipak, igre kod kuće su ih prošle godine i sačuvale u Ligi jer su od septembra 2022. godine ovde izgubil isamo dve utakmice, a neporaženi su od aprila.

S druge strane, Aston vila nije imala ovako dobra start sezone u najvišem razredu takmičenja čitavih 70 godina, od sezone 53/54 kada je takođe skupila sedam pobeda iz deset prvih kola.

Vila igra napadački fudbal pod Unajom Emerijem, najefikasniji je tim lige uz Njukasl, a samo jednom tokom sezone nije postigla gol, u utakmici protiv Liverpula koju su izgubili sa 3:0. Pored toga poraza izgubili su i od Njukasla i to sa ubedljivih 5:1 i to im je jedini kiks u sezoni, pošto sva tri boda nisu uzeli samo još protiv Vulvsa u lokalnom derbiju. 

Imaju i jedan poraz u Ligi konferencija, na startu su izgubili od Legije ali su se posle iskupili protiv Zrinjskog i Alkmara. ISpali su iz Liga kupa porazom od Evertona na svom terenu i to im je jedini poraz kod kuće u sezoni pošto u Ligi imaju perfektnih pet pobeda iz pet utakmica.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,75)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori