"SVRAKE" ŽELE OSVETU ZA PORAZ NA SVOM TERENU: Kako će igrači Dortmunda reagovati posle debakla u "Der Klasikeru"?

O. M.

07. 11. 2023. u 07:15

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje Njukasl u prvoj utakmici četvrtog kola grupe "F" Lige šampiona. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na "Vestfalen" stadionu u Dortmundu.

СВРАКЕ ЖЕЛЕ ОСВЕТУ ЗА ПОРАЗ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Како ће играчи Дортмунда реаговати после дебакла у Дер Класикеру?

Tanjug/ap

Ove dve ekipe poravnate su bodovno posle prva tri kola, sa po četiri boda, ali je Dortmund u boljoj situaciji jer je pre dve nedelje pobedio sa 1:0 na "Sent Džejms" parku. Bila je to utakmica u kojoj je domaći tim više napadao, imao veći posed lopte i više udaraca u okvir gola, ali su tri boda ipak otišla u Dortmund. Pred kraj utakmice prečka je sprečila izjednačenje posle pokušaja Entonija Gordona.

Borusija i pored ove pobede ne ulazi u današnji duel sa nekim velikim samopouzdanjem, jer je ono poljuljano ubedljivim porazom u "Der Klasikeru" protiv minhenskog Bajerna. Bilo je 4:0 za goste na Vestafalenu i to je bio prvi poraz "milionera" pred svojim "žutim zidom" ove sezone. Da je Borusija u krizi pokazale su i dve utakmice pre potopa u velikom derbiju, remi sa Ajntrahtom u Frankfurtu koji je izboren u završnici utakmice, kao i minimalna pobeda na Vestfalenu protiv Hofenhajma u okviru DFB Kupa. U toj utakmici Dortmund je spasao engleski tinejdžer Džejmi Bajn-Gitens fenomenalnom asistencijom za prekaljenog Marka Rojsa koji je postigao jedini gol na utakmici.

Dortmund je osim debakla protiv Bajerna pretrpeo još samo jedan poraz u sezoni, na gostovanju Pariz Sen Žermenu u prvom kolu Lige šampiona. Pre dvomeča sa Njukaslom sastali su se sa Milanom, a ta utakmica završena je bez golova. 

Pre prvog meča sa Dortmundom Njukasl je bio lider grupe pošto je iz prva dva kola sa Milanom i Pariz Sen Žermenom, osvojio četiri boda. Na "San siro" su došli da bi se odbranili i u tome su uspeli jer je meč završen bez golova, dok su u drugom kolu "razbili" Parižane sa čak 4:1.

Činilo se da će poraz od Dortmunda ostaviti dubok trag na "svrake" a da su uzdrmani videlo se već u narednoj utakmici kada su propustili 1:0 i 2:1 protiv Vulfsa koji su na kraju iščupali jedan bod.  Ali, nisu dugo žalili za prosutim mlekom izabranici Edija Haua, pa su već u naredne dve utakmice pokazali klasu. Prvo su u osmini finala Liga kupa na "Old trafordu" sa 3:0 ponizili posrnuli Mančester junajted , a onda su skinuli još veći skalp, pobedivši Arsenal minimalnim rezultatom.

Njukasl je trenutno šesti na tabeli Premijer lige sa 20 bodova, četiri manje od "tobdžija" kojima su naneli prvi poraz u sezoni.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)