TIP EURO: „Sokoli” bez prava na grešku

TIP redakcija

15. 11. 2023. u 13:57

CRNOJ GORI je osim pobeda protiv Litvanije i Mađarske neophodno čudo za plasman na Evropsko prvenstvo

ТИП ЕУРО: „Соколи” без права на грешку

FOTO: M. Vukadinović

Čitava Srbija navijaće protiv komšija koji nemaju prava na grešku. Fudbalska reprezentacija Crne Gore protiv Litvanije (16. novembar) i Mađarske (19. novembar) igra poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pored dve pobede, „sokolovima” je neophodno i da Srbija kiksne protiv Bugarske kako bi se obezbedio prvi plasman na jedno veliko takmičenje u kratkoj istoriji države.

Izabranici Miodraga Radulovića su poslednji meč sa Litvancima odigrali nerešeno (2:2) u Kaunasu, kada su debelo podbacili. Sada na domaćem terenu imaju priliku za popravni protiv selekcije s kojom su, ne računajući aktuelne kvalifikacije, igrali još dva puta i u oba navrata slavili (4:1, 2:0).

Kada je u pitanju tradicija protiv Mađara, protiv njih u četiri međusobna duela nemaju nijedan poraz. Ipak, trebalo bi uzeti u obzir da su tri od ta četiri meča bile prijateljske utakmice, a ova poslednja u kvalifikacijama okončana je bez golova.

Mađari, koji prethodno gostuju Bugarima, Crnogorce dočekuju u Budimpešti gde ih je jako teško slomiti. A što se tiče Bugara, oni posle smene Mladena Krstajića ulaze sa novim selektorom i nadaju se bar jednoj pobedi do kraja. Ciklus kvalifikacija bez trijumfa našim komšijama nije se desio preko 60 godina, a do kraja imaju dva najteža rivala u grupi.

ČETVRTAK

18.00 BUGARSKA - MAĐARSKA  GG&3+  (1,95)

20.45 CRNA GORA - LITVANIJA  1&2-3  (2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove