OFK SE VRAĆA U SUPERLIGU: ''Romantičari'' ne znaju za poraz ove sezone!

V.M.

18. 11. 2023. u 08:40

U okviru 17. kola Prve lige Srbije, Metalac će u Gornjem Milanovcu dočekati OFK Beograd (13.00).

ОФК СЕ ВРАЋА У СУПЕРЛИГУ: Романтичари не знају за пораз ове сезоне!

Foto: N. Paraušić

OFK je prošle sezone bio u trećem rangu srpskog fudbala i vodio je veliku bitku sa Zemunom za prvo mesto kojeg je na kraju uspeo da se domogne, a u istom ritmu je nastavio u Prvoj ligi Srbije jer na uvodnih 15 utakmica ne zna za poraz.

Prvi je na tabeli sa 39 sakupljenih poena i ima ubedljivu prednost od čak +14 u odnosu na druogplasirani Tekstilac iz Odžaka, tako da sigurnim koracima maršira ka drugoj uzastopnoj promociji i povratku u elitu čiji su član poslednji put bili u sezoni 2015/16.

OFK se trenutno nalazi u seriji od dve vezane pobede (nad Mačvom i Slobodom), tako da će danas pred svojim navijačima pokušati da ostvari ligaški het-trik.

Glavna odlika ''romantičara'' je sjajna napadačka igra i sa 37 postignutih golova imaju najbolji napad lige, a najveće zasltuge za to idu Kahviću i Saši Markoviću koji su kombinovao čak 17 puta tresli mrežu.

Veliki broj mladih igrača Crvene zvezde je na pozajmici u redovima domaćina poput braće Mituljikić, Kahvića, Ilića... i oni su jedni od glavnih razloga zašto mu ide tako dobro.

Potpuno je drugačija priča u još jednom bivšem Superligašu Metalcu iz Gornjeg Milanovca koji tavori u donjem domu i zauzima 14. mesto na tabeli sa 13 osvojenih poena.

Ostvario je samo dve pobede do sada, ali je odigrao čak sedam remija, uz Smederervo najviše u prvenstvu.

Za razliku od svog današnjeg rivala, Metalac se baš muči sa stvaranjem gol-šansi i njihovoj realizaciji, pa sa premalih sedam postignutih pogodaka ima najgori napad Prve lige Srbije.

Ovi timovi su se susreli u drugom kolu i tada je OFK-a nošena het-trikom Aleksandra Kahvića slavila sa 4:1, a mi verujemo da će to ponovo učiniti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)