PORTUGAL ZA ČISTU DESETKU: Islanđani se još nadaju baražu

O. M.

19. 11. 2023. u 09:25 >> 09:25

PORTUGAL dočekuje Island u poslednjem kolu grupe "J" kvalifikacija za EURO 2024.

ПОРТУГАЛ ЗА ЧИСТУ ДЕСЕТКУ: Исланђани се још надају баражу

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na stadionu Žoze Alvalade u Lisabonu.

Ovaj duel nema takmičarski značaj jer je su Portugalci odavno obezbedili učešće na završnici Evropskog prvenstva u Nemačkoj, dok Island nema ni teoretske šanse da se tamo nađe direktno. Ipak, Islanđani trenutno zauzimaju jedno od mesta koje vodi u baraž, a mogli bi da ga izgube i u slučaju da Srbija ne ode direktno u Nemačku.

Portugalci su odigrali ove kvalifikacije na vrhunskom nivou, poučeni neprijatnim iskustvom iz prethodnih kvalifikacija (za Mundijal), kada ih je Srbija poslala u baraž u kome su za protivnike imali Tursku i Severnu Makedoniju, ali i neočekivanim kiksom na završnici Svetskog prvenstva kada su ispali u četvrtfinalu od Maroka.

Posle tog minimalnog poraza od afričke selekcije nanizali su devet pobeda, na kojima su postigli ukupno 34 gola, a primili samo dva, oba u pobedi 3:2 nad Slovačkom, drugoplasirnaom ekipom iz ove grupe koja je takođe izvadila vizu za Nemačku.

Za sada je Portugal jedna od dve reprezentacije sa stopostotnim učinkom u ovim kvalifikacijama, uz Francusku, pa će Ronaldo i drugovi imati i taj motiv da ostvare svih 10 pobeda, što bi bio veliki uspeh čak i za takvu fudbalsku velesilu.

Uoči poslednjeg kola kvalifikacija, Island je na četvrtom mestu na tabeli, sa deset osvojenih bodova, a bez i teoretske šanse da se direktno nađu na EURO 2024 ostali su u prethodnom kolu kada su na gostovanju poraženi od Slovačke, koja je tim trijumfom matematički obezbedila drugo mesto.

Ipak, ne žale Islanđani mnogo za tim porazom, jer i da su pobedili morali bi da pobede i danas protiv Portugala, a da uz to Slovačka izgubi od Bosne i Hercegovine a Luksemburg od Lihtenštajna.

U pravo je Luksemburg bio taj koji je Islanđane udaljio od šansi za plasman na EURO 2024 jer su protiv "crvenih lavova" osvojili samo jedan bod u dve utakmice (poraz u Luksemburgu 3:1 i remi u Rejkjaviku 1:1), što je premalo za reprezentaciju koja ima ambicije da se nađe na listi najboljih evropskih reprezentacija.

U dosadašnja četiri međusobna duela Portugal je slavio tri puta, dok je jedan susret okončan bez pobednika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)