"ZMAJEVI" KLONULI DUHOM POSLE DVE REZULTATSKE KATASTROFE: Utakmica bez takmičarskog značaj na Bilinom polju

O. M.

19. 11. 2023. u 09:52

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine privodi kraju regularni deo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

ЗМАЈЕВИ КЛОНУЛИ ДУХОМ ПОСЛЕ ДВЕ РЕЗУЛТАТСКЕ КАТАСТРОФЕ: Утакмица без такмичарског значај на Билином пољу

Aleksandar Đorović

Izabranici Sava miloševića dočekuju slovačku u poslednjem kolu grupe J kvalifikacija za odlazak u Nemačku. Utakmica, koja nema takmičarski značaj, igra se od 20 časova i 45 minuta na Bilinom polju u Zenici.

Bosanci su razočarali u ovom ciklusu kvalifikacija iako su u takmičenje ušli sa velikim ambicijama nakon što su se trijumfalno vratili u A diviziju Lige nacija. Ipak, uspeh u grupi sa Finskom, Crnom Gorom i Rumunijom doneo je "zmajevima" sigurno mesto u baražu što znači da još imaju šanse da se nađu u Nemačkoj. A da nešto ne štima u reprezentaciji naših zapadnih suseda moglo se naslutiti još u poslednjem kolu Lige nacija kada su sa 4:1 isprašeni od Rumunije u bukureštu. "Trikolori" su i pored tog trijumfa ispali u C diviziju, ali su kroz kvalifikacije izborili direktan plasman na EURO 2024.

Samopouzdanje u bosanskom taboru nikad nije bilo na nižim granama, zbog čega je Milošević čak najavio mogućnost angažovanja psihologa pred nastupajući baraž. Srpski stručnjak je posle poraza od Luksemburga poručio da je spreman da ode sa selektorske funkcije ako neko misli da će to doneti promene na bolje.

Ipak, čini se da je svima jasno da problem nije u Savu Miloševiću. Pre njega su loše rezultate ostvarili i Meho Kodro i Faruk Hadžibegić, a kritike je trpeo čak i Bugfarin Ivajlo Petrov koji je posle uspeha u Ligi nacija napustio kormilo baš zbog toga.

Bosna jednostavno nema dovoljno dobrih igrača, pa su Savez i Milošević krenuli u poteru za igračima bosanskog porekla širom Evrope. Poslednji u nizu je Ivan Šunjić, etnički Hrvat iz BiH koji nastupa za Birmingem.

Problem uoči ovog meča moga obi da bude veliki broj igrača kojima preti suspenzija zbog  žutih kartona koji se prenose u baraž, pa će Milošević morati i o tome da vodi računa kada bude sastavljao tim.

Bosna će inače biti drugi nosilac u "B stazi" baraža, što znači da neće moći da se sastane sa ekipama koji u baraž uđu iz A divizije, mada takvih i nema mnogo, jer su skoro sve (osim Poljske i Velsa ili Hrvatske) obezbedile direktan plasman na EURO.

Slovačka je pobedom nad islandom obezbedila direktan plasman u Nemačku i to kao najslabije rangirana ekipa iz Lige nacija (43. mesto) a samo još Estonija (kao 49. u ukupnom plasmanu) može da obori taj rekord, ako nekim čudom prođe baraž u kome je čekaju upravo ekipe iz A divizije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)