FINCI MORAJU DA SE ZADOVOLJE BARAŽOM: San Marino vezao dve utakmice na kojima je postigao gol

O. M.

20. 11. 2023. u 11:51

FINSKA gostuje San Marinu u poslednjem kolu H grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmica se igra u Seravaljeu od 20 časova i 45 minuta.

ФИНЦИ МОРАЈУ ДА СЕ ЗАДОВОЉЕ БАРАЖОМ: Сан Марино везао две утакмице на којима је постигао гол

Foto AP

Gosti su dugo bili u konkurenciji za plasman na EURO, ali su rezultatima u poslednja četiri kola sami sebi zatvorili vrata Nemačke, srećom po njih ne potpuno, jer imaće popravni u vidu baraža.

Finska je kvalifikacije otvorila porazom od Danske, posle čega je vezala četiri pobede, ali je sve pokvarila sa tri uzastopna poraza od glavnih konkurenata. Pobeda u prošlom kolu nad Severnom Irskom ništa ne znači u smislu kvalifikacija, ali može da bude dobar zamajac za baraž u kome će Finska, u zavisnosti od rezultata ostalih grupa, upasti ili u lakšu "B stazu" gde bi imali mnogo više šansi protiv Izraela i Bosne i Hercegovine, nego u "A stazi" gde ih čekaju Poljska, verovatno Vels, a možda i Italija.

<

S druge strane, San Marino ni u ovim kvalifikacijama nije uspeo da osvoji bod, uostalom to je ovoj reprezentaciji uspelo samo jednom u istoriji, u kvalifikacijama za EURO 2016 odigrali su 0:0 sa Estonijom, ali za njih je velika stvar i što su vezali dve utakmice u kojima su postigli gol, što im se nije desilo od 2005. godine.

Finska je 12 poslednjih pobeda u kvalifikacijama za evropska prvenstva ostvarila bez primljenog gola, a u svim takmičenjima ta statistika je 17 od 19. Golove su, kada pobede, primili samo od Bugarske (2:1 u Ligi nacija) i Bosne i Hercegovine (3:1 u kvalifikacijama za SP).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-2&NG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO BAŠ I NIJE OČEKIVAO: Evo šta je upravo saopštio Rafael Nadal (VIDEO)