"SAJDŽIJE" VEZALE TRI REMIJA: Rumunija i Švajcarska bore se za prvo mesto i "drugi šešir"

O. M.

21. 11. 2023. u 13:30 >> 13:30

RUMUNIJA i Švajcarska odlučiće večeras na nacionalnoj Areni u Bukureštu o pobedniku grupe "I" kvalifikacija za EURO 2024 koji se narednog leta održava u Nemačkoj.

САЈЏИЈЕ ВЕЗАЛЕ ТРИ РЕМИЈА: Румунија и Швајцарска боре се за прво место и други шешир

FOTO: AP/Tanjug

Obe selekcije su kao neporažene posle devet kola zasluženo izborile plasman na završnicu Evropskog prvenstva, ali utakmica ipak nije bez značaja, jer osvajač prvog mesta ide u drugi šešir na žrebu grupa završnog turnira, dok će drugoplasirana ekipa verovatno u četvrti šešir.

Srbiji bi odgovaralo da Švajcarska pobedi ovde i pošalje Rumuniju u četvrti šešir, sa bodom manje od "orlova", ali bi naši momci prešli u treći šešir samo ako i Hrvatska kod kuće izgubi od Jermenije. To na kraju možda i neće biti toliko bitno jer šampion Evrope Italija i Holandija "klackaju" između trećeg i četvrtog šešira, pa je možda bolje biti s njima u šeširu nego da ih izvučemo u grupi.

Rumuniji odgovara i bod u današnjem meču, pošto ima dva boda više od Švajcarske. "Sajdžijama" očigledno nije toliko bitno da li će u treći ili četvrti šešir, jer da nije tako ne bi sebi zagorčali život sa tri uzastopna remija u kvalifikacijama. Švajcarska je podelila bodove sa Izraelom, Belorusijom i timom lažne države "Kosovo". Ti rezultati sigurno nisu plod kalkulacija, jer da Rumunija nije pobedila Izrael u prošlom kolu, Švajcarcima bi sada "visio" plasman na Evropsko prvenstvo.

Rumunija je preskočila prethodni EURO 2020 iako je bila jedan od domaćina, a ovo će joj biti šesto učešće. Najveći uspeh je četvrtfinale 2000. godine. Zanimljivo je da su "trikolori" ispali iz Divizije B Lige nacija gde su bili četvrti u grupi sa BiH, Finskom i Crnom Gorom, a moglo bi da se desi da oni budu jedini iz te grupe koji će učestvovati u Nemačkoj.

Švajcarcima će ovo biti šesto učešće na Evropskim prvenstvima, a i njima je najveći uspeh četvrtfinale, ali 2020. godine.

Treba istaći da Švajcarska, uprkos većem broju nerešenih nego pobeda u poslednje vreme, nije izgubila utakmicu od osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru, kada je doživela pravu katastrofu od Portugala (1:6). U evropskim kvalifikacijama nisu poraženi od oktobra 2019. godine kada je bolja od njih bila Danska (1:0) na Parkenu.

Švajcarska i Rumunija igrale su 14 puta u istoriji. "Sajdžije" imaju jednu pobedu više od "trikolora", pet naspram četiri, uz pet nerešenih.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,91) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)