NIKAD BLIŽE PLASMANU U VIŠI RANG: Andora i Malta bore se za prvo mesto u D Ligi nacija

O. M.

10. 09. 2024. u 09:40 >> 14:14

ANDORA dočekuje Maltu u utakmici drugog kola D lige nacija.

НИКАД БЛИЖЕ ПЛАСМАНУ У ВИШИ РАНГ: Андора и Малта боре се за прво место у Д Лиги нација

Profimedia

Andora se ovog utorka uključuje u takmičenje, dok je Malta u subotu uveče odigrala svoj prvi meč u aktuelnom izdanju i poražena je sa 2:0 na gostovanju u Moldaviji.

Bio je to treći uzastopni poraz i deveta utakica zaredom bez pobede za "vitezove". S druge strane, njihov današnji rival je nanizao četiri poraza i čak 18 utakmica bez pobede.

UEFA je Ligu nacija i uvela da bi reprezentacije iz donjeg doma evropskog fudbala, poput Andore i Malte, dobile priliku da češće igraju sa timova svoje snage, ali i da u slučaju uspeha izbore plasman u neku od viših liga, pa i da preko baraža na mala vrata uđu u završnicu nekog velikog takmičenja.

Upravo u ovom takmičenju je Andora i ostvarila svoju poslednju pobedu, nad Lihtenštajnom 2022. godine, ali je izgubila 14 od 18 utakmica od tada. Pre neki dan Lihtenštajn je izgubio i od San Marina, kome je to bila prva takmičarska pobeda u istoriji.

A najnoviji od tih Andorinih poraza dogodio se prošle srede, kada su izgubili sa 1:0 od  Gibraltara.

"Trikolori" su ostali neporaženi kod kuće tokom poslednje Lige nacija, pobedivši ovde Lihtenštajn i remizirajući sa Moldavijom i Letonijom, pošto je ekipa Kolda Alvareza završila sa osam poena, što je njihov najbolji rezultat ikada ostvaren.

Andora je u svim dosadašnjim izdanjima Lige nacija igrala Ligu D, a ovo bi mogla biti njihova najbolja šansa do sada da pređu u viši razred.

Isti slučaj je i sa Maltom, koja je u prošlom ciklusu ostvarila dve pobede nad San Marinom i to su dve poslednje pobede "vitezova".

Sa Andorom se sastala u Ligi nacija 2020. godine, a Malta je pobedila kod kuće sa 3:1 posle remija bez golova ovde u Andori la Velji.

NAŠ PREDLOG: 0-1 (kvota 2,25)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UZ OSIGURANJE DO BEZBEDNE VOĆARSKE PROIZVODNJE Kompanija „Dunav osiguranje“ je i ove godine podržala Sajam šljive u Osečini