OBRAČUN LIDERA NA KARABURMI: ''Romantičari'' ciljaju povratak u Superligu nakon sedam godina

TIP redakcija

22. 11. 2023. u 12:11 >> 12:11

U zaostaloj utakmici devetog kola Prve lige Srbije, OFK Beograd će dočekati Tekstilac (13.00).

ОБРАЧУН ЛИДЕРА НА КАРАБУРМИ: Романтичари циљају повратак у Суперлигу након седам година

OFK Beograd

OFK je prošle sezone bio u trećem rangu srpskog fudbala i vodio je veliku bitku sa Zemunom za prvo mesto u Srpskoj ligi Beograd kojeg je na kraju uspeo da se domogne, a u istom ritmu je nastavio u Prvoj ligi Srbije jer se nakon uvodnih 16 utakmica nalazi na vrhu tabele.

Prvi je sa 39 sakupljenih poena i ima ubedljivu prednost od čak +11 u odnosu na drugoplasirani Tekstilac iz Odžaka, tako da sigurnim koracima maršira ka drugoj uzastopnoj promociji i povratku u elitu čiji su član poslednji put bili u sezoni 2015/16.

Nakon sjajnog otvaranja sezone i niza neporaženosti od čak 15 mečeva (12 pobeda, tri remija), ''romantičari'' su proteklog vikenda po prvi put ''poklekli'' u Gornjem Milanovcu, gde je bolji od njih bio još jedan bivši prvoligaš, Metalac, sa rezultatom 2:0.

Glavna odlika domaćina je sjajna napadačka igra i sa 37 postignutih golova imaju najbolji napad lige, a najveće zasluge za to idu Kahviću i Saši Markoviću koji su kombinovao čak 17 puta tresli mrežu.

Veliki broj mladih igrača Crvene zvezde je na pozajmici u redovima domaćina poput braće Mituljikić, Kahvića, Ilića... i oni su jedni od glavnih razloga zašto mu ide tako dobro.

Sa druge strane, Tekstilac je takođe prošle godine igrao u trećem rangu, Srpskoj ligi Vojvodine, gde je zauzeo prvo mesto i tako se plasirao u Prvu ligu Srbije.

Pruža odlične partije i ove sezone, pa se trenutno nalazi na drugom mestu sa 28 sakupljenih poena (osam pobeda uz po četiri remija i poraza).

Igra dosta tvrd fudbal i tome najbolje svedoči njegova gol-razlika, 16:6.

Gosti se trenutno nalaze u sjajnom ritmu, nanizali su tri pobede, nad Vršcem, Mačvom i Slobodom, a vredi napomenuti da Tekstilac na poslednjih pet mečeva u ligi nije primio nijedan gol, tako da sa dosta samopouzdanja dočekuju megdan vodećih na Karaburmi.

Ovo će biti pravi obračun napadačkog i defanzivnog fudbala, a mi verujemo da će domaćin uspeti na ''otvori'' protivnika koji će svoju priliku verovatno tražiti u kontrama od prvog minuta i predlažemo jedinicu na Karaburmi jer je OFK pred svojim navijačima od mogućeg 21 boda osvojio čak 19 (šest pobeda i remi).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)