PAOK BEZ ŽIVKOVIĆA U FRANKFURTU? Ajntraht želi osvetu za poraz na Tumbi

O. M.

30. 11. 2023. u 10:56

PAOK gostuje Ajntrahtu u petom kolu Lige konferencija.

ПАОК БЕЗ ЖИВКОВИЋА У ФРАНКФУРТУ? Ајнтрахт жели освету за пораз на Тумби

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Derbi koji će verovatno odlučiti pobednika grupe G najmlađeg evropskog klupskog takmičenja igra se na "Vald stadionu" u Frankfurtu od 21 čas.

Već je poznato da će i nemački i grčki "orlovi" u nokaut-fazu, ostalo je samo još da se u naredna dva kola rapsorede ko će direktno u osminu finala, a ko će morati da razigrava sa jednom od trećeplasiranih ekipa iz Lige Evrope.

Trenutno je PAOK u nešto boljoj poziciji jer ima bod više od Ajntrahta, ali treba preživeti gostovanje na "šumskom stadionu" gde su u ovoj kalendarskoj godini pobeđivali samo Napoli, krajem februara, i Štutgart pre četiri dana. Ajntraht ima dodatni motiv, da se osveti za poraz u drugom kolu kada je tri boda Grcima doneo Konstatinos Kulierakis golom u trećem minutu nadoknade. Prethodno je PAOK na samom početku utakmice u vođstvo doveo reprezentativac Srbije Andrija Živković, ali su Nemci izjednačili sredinom drugog poluvremena golom Omara Marmuša.

Tu utakmicu obeležili su i incidenti posle poslednjeg zvižduka italijanskog arbitra Soce koji je imao dosta posla i posle završetka utakmice jer je poselio nekoliko žutih i dva crvena kartona klupama obeju ekipa.

Ajntraht je imao dosta uspeha u Evropi poslednjih godina, naročito u Ligi Evrope koju su jednom osvojili, a jednom stigli do polufinala u poslednje četiri godine. Prošle sezone ih je u Ligi šampiona zaustavio Napoli u osmini finala.

"Orlovi" su izgubili samo tri utakmice u grupnoj fazi bilo kog evropskog kupa u poslednja tri ciklusa, ali jedan od ta tri poraza naneli su im puleni Razvana Lučeskua koji bi novim trijumfom osigurali prvo mesto u grupi. Protiv PAOK-a je tradicija, pošto grčki predstavnik na nemačkom tlu ima samo jednu pobedu, ostvarenu, doduše, ne tako davno, protiv Borusije iz Dortmunda 2015. godine, ali tih 1:0 na Vestfalenu nisu tada bili dovoljni da se prođe grupa Lige Evrope u konkurenciji Krasnodara, Borusije i Gabale.

PAOK-u je ovo treće uzastopno učešće u Ligi konferencija, s tim što prošle sezone nije uspeo da se domogne grupne faze, nakon što je sezonu ranije stigao čak do četvrtfinala, u kome ga je zaustavio Olimpik iz Marselja.

U poslednjem kolu grčkog šampionata PAOK je bio više nego ubedljiv protiv Pansereikosa pobedivši čak sa 5:0. Na terenu nije bilo najboljeg strelca tima Andrije Živkovića koji je bio preumoran posle dva nastupa u reprezentaciji Srbije, a neizvesno je i da li će ga Lučesku večeras uvrstiti u startnih 11.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1.98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)