BRAJTON IZLAZI IZ KRIZE: AEK je slavio na "Falmeru", ali stvari su se od tada promenile

O. M.

30. 11. 2023. u 09:24

AEK dočekuje Brajton u okviru petog kola grupe B Lige Evrope.

БРАЈТОН ИЗЛАЗИ ИЗ КРИЗЕ: АЕК је славио на Фалмеру, али ствари су се од тада промениле

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Utakmica se igra na stadionu "Aja Sofija" u atinskom predgrađu Nea Filadelfija. Posle četiri kola obe ekipe su u konkurenciji za prolaz u narednu fazu Lige Evrope, s tim što Englezi imaju tri boda više pa bi pobedom na ovoj utakmici od dva gola razlike (ili sa jednim uz najmanje tri postignuta) obezbedili drugo mesto i bar šesnaestinu finala lige Evrope, a ostali u konkurenciji i za prvo mesto, odnosno direktan plasman u osminu finala.

Bod im ne bi bio dovoljan jer bi ostali lošiji u međusobnim susretima a bi odlučivalo poslednje kolo u kome "galebovi" dočekuju Marsej, a AEK gostuje posrnulom Ajaksu koji još gaji određene nade da može bar do eliminacione faze Lige konferencija.

AEK je mnogo bolje od Brajtona otvorio takmičenje u drugom po kvalitetu evropskom kup-takmičenju. Pobedili su upravo današnjeg rivala na njegovom "Falmeru" sa 3:2, a onda u drugom kolu remizirali kod kuće sa Ajaksom u utakmici u kojoj su bili bolji rival i zaslužil isva tri boda. Ipak, usledio je dvostruki poraz od Olimpika iz Marseja, 1:3 u francuskoj luci i 0:2 na "Aja Sofiji" pa je AEK sa prve skliznuo na treću poziciju. 

Treba reći da je grčki šampion kod kuće bio bolji od Francuza i za razliku od gostiju koji su dali dva gola iz četiri polušanse, stvorio veliki broj prilika, ali se napadač sa Trinidada i Tobaga propisno obrukao ispred golmana Lopeza. Trinidađanin se povredio na utakmici svoje reprezentacije protiv SAD u Konkakaf Ligi nacija pa nije igrao protiv Janine, a verovatno ga neće biti ni danas u timu Matijasa Almeide.

AEK je posle poraza od Marseja vezao dve pobede u prvenstvu Grčke i izbio na deobu drugog mesta sa Olimpijakosom, sa bodom manje od lidera Panatinaikosa.  

S druge strane, Brajton je imao obrnut put. U prva dva kola osvojio je samo bod, a onda ostvario dve pobede protiv Ajaksa. Oba puta bilo je 2:0 za "galebove", s tim što su "kopljanici" kod kuće pružili ozbiljan otpor dok su u Engleskoj još i dobro prošli sa samo dva primljena gola.

Brajton je poslednji put izgubio sredinom oktobra kada je bolji od njega bio Mančester siti. Od tada su vezali galebovi šest utakmica bez poraza, ali se nisu proslavili u Premijer ligi jer su tri puta remizirali sa ekipama iz donjeg dela tabele, Fulama, Evertona i Šefild junajteda. Tu lošu seriju prekinuli su u prošlom kolu pobedom nad Notingem forestom, iako su i "šumari2 prvi stigli do vođstva u toj utakmici. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,63) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)